Erdal Akçay
Erdal Akçay

Bu masal şampiyonlukla taçlanacak

Köşe Yazısını Dinle

Bursasporlular uzun yıllar sonra güzel bir bayram geçirmenin mutluluğunu yaşıyor…

Her ne kadar futbol takımı 1.Lig’de düşme hattından kurtulma mücadelesi verse de arefe günü Manisa FK deplasmanından çıkarılan 3 puan camiaya erken bayram sevinci yaşattı.

Elbette en büyük bayram sevincini ise Frutti Extra Bursaspor Basketbol Takımının EuroCup 7 Days’te adını finale yazdırmasıyla yaşadık.

Mütevazi bütçesi, dar rotasyonu kadrosuyla Avrupa’da normal sezonda B Grubu’nu 7. sırada tamamlayıp, son 16 Turu, çeyrek final ve yarıfinal maçlarını deplasmanda oynayan bir takımın başarı hikayesi dillere destan olacaktır… Organizasyonun saçma sapan statüsü gereği önce Sırbistan’da Partizan’ı, ardından Slovenya’da Cedevita Olimpija’yı eleyip adını yarı finale yazdıran Potanın Timsahları, Morabanc Andorra’yı da farklı geçerek finaldeki rakibini beklemeye başladı.

CESUR YÜREKLER

Taraftarının önünde bir tek eleme maçı dahi oynamadan salı gecesi kupanın kulbundan tutan Başantrenör Dusan Alimpijevic önderliğindeki cesur yüreklerle ne kadar gurur duysak azdır.

Bu tarihi başarıda emeği olan herkese yürekten teşekkürler.

Güçlü sponsoruyla Avrupa’da destan yazan Frutti Extra Bursaspor daha şimdiden gönüllerin şampiyonu oldu bile. Ancak bu takımın finalde karşısına kim çıkarsa çıksın sonuna kadar savaşacağını ve hak ettiği kupayı havaya kaldırıp Bursa’ya getireceğine inanıyorum. Bu takımın istedikten sonra yenemeyeceği rakip olmadığını sadece Türkiye’ye değil, Avrupa’ya da gösterdi.

MASAL GERÇEKTEN DEVAM EDİYOR

EuroCup resmi hesabından, “Masal gerçekten devam ediyor! Bs Basketbol tarihlerinde ilk kez 7DAYS EuroCup Finaline ulaştı!” notlarıyla Frutti Extra Bursaspor’un zaferini paylaşırken, beğenme rekorları kırılması Potanın Timsahları’nın ne denli büyük bir başarı elde ettiğinin de kanıtı olsa gerek. Evet bu masal şampiyonlukla taçlanacak ve o kupa Bursaspor’un olacak…

Bursa kentinin önünde şimdi büyük bir fırsat duruyor. Mali kriterlerin sağlanması durumunda Frutti Extra Bursaspor önümüzdeki sezon Euroleague’de ülkemizi temsil edebilecek.

Spor kenti Bursa’ya da Bursaspor’a da Euroleague’de mücadele etmek çok yakışacak. Umarım şehirden gerekli destek sağlanır ve bu tarihi fırsat kaçırılmaz.

BÜYÜK BULUŞMA YARIN

Dün akşam Bursa’ya ulaşan ve birkez daha yeşil beyazlı taraftarın coşkuyla karşıladığı Potanın Timsahları, play-off’u garantilediği ING Basketbol Süper Ligi’nde normal sezonun son maçını cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile oynayacak. Nilüfer Tofaş Spor Salonu’nda saat 19.00’da başlayacak maçın tıpkı Türk Telekom karşılaşmasında olduğu gibi kapalı gişe oynanması bekleniyor.

Kuruluşundan bugüne kadar gitmedik deplasman bırakmayan taraftarla takımın buluşması muhteşem olacak.

ÜMRANİYE’Yİ YENİN

Bursasporlular için bayramın hiç bitmemesi en büyük dileğimiz. Cumartesi akşamki basketbol maçının ardından pazar günü Bursaspor futbol takımı yine taraftarının önünde Ümraniyespor ile kazanmaktan başka çaresi bulunmayan bir mücadeleye çıkacak.

Son 3 maçından 7 puanla ayrılan yeşil beyazlı takımın önündeki 3 karşılaşmayı da kazanıp 47 puana ulaşması ligde kalması için yeterli olacaktır. Bunun için de ilk adım Süper Lig’e yükselmeyi garantileyen Ümraniye’yi yenerek atılmalı. Bu maçta da taraftara büyük görev düşecek. Basketbol takımının başarılarıyla adeta tek yumruk olan taraftarın yarattığı sinerjinin futbol takımına da sirayet etmiş olması kâbus gibi başlayan sezonun derin bir ohh çekilmesiyle son bulması için Teknik Direktör Mustafa Er ve futbolcular üzerlerine düşeni yapmalı.

Parkeleri rakiplerine dar eden Potanın Timsahları’nın bitmek tükenmek bilmeyen mücadelelerini, kazanma azimlerini futbolcularda da görmek en büyük hakkımız.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X