Erdal Akçay
Erdal Akçay

Bu neyin kabullenmesi?

Köşe Yazısını Dinle

Hangi ligde olursa olsun düşme hattında bulunan takımların futbolcuları sahaya çıktıklarında canlarını dişlerine takarak oynarlar. Hakemin bitiş düdüğüne kadar kazanma adına ellerinden gelenin fazlasını yapmaya çalışırlar…

Bu bir onur mücadelesidir aslında… Hem giydikleri formanın hakkını vermek hem de küme düşme üzüntüsü yaşamamak adına verirler bu savaşı….

Gelin görün ki Bursasporlu futbolcular sanki bu takım haftalardır düşme hattının içinde değil de orta sıralarda hedefsiz kalmışcasına vurdumduymaz, ruhsuzca bir görüntü sergiliyorlar.

İnsanın içini en çok bu görüntü acıtıyor…

Milli ara öncesinde Balıkesirspor karşısında futbol anlamında dökülmüşsün, yediğin golle geriye düşmüşsün kalende net pozisyonlar vermişsin. Taraftarının müthiş desteğiyle geri dönüşe imza atıp galibiyete ulaşabilmişsin.

Arkadaş size sormazlar mı 14 günlük milli arada ne yaptınız diye?

Ankara’da Keçiörengücü ile belki de tamam mı devam mı maçına çıkıyorsunuz. Ancak sahada ne bir hırs, ne bir mücadele görüyorsunuz. Bu kadar ruhsuzluk olur mu?

İyi mücadele ettik, çok pozisyona girdik, basit goller yedik, ders alacağız” edebiyatı karın doyurmuyor.

İki metre önündeki ya da yanındaki arkadaşına kaliteli pas veremeyen, son vuruşları yapamayan, halı sahada dahi yapılmayan fahiş hatalara imza atan bir futbolcu grubundan ne yazık ki Bursaspor’u ligde bırakmalarını istiyoruz.

Günümüz futbolunun maçlara sadece antrenman yaparak hazırlanılmıyor. Hele hele haftalardır düşme hattında debelenip duruyorsanız psikolojik destek alınması gerektiğini işin uzmanları söylemesine rağmen kulübü ve takımı yönetenlerin “Görmedim, duymadım, bilmiyorum” havasında bu gerçeği görmezden geliyorsa sezonun bitiminde kimse çıkıpüzgünüz başaramadık” açıklaması yapmaya kalkmasın.

Sezon başından bu yana yüzlerce hata yapılmış olabilir.

Bunları tartışmanın şuanki durumu düzeltmeye bir faydası yok.

Her ne olursa olsun bugüne ve kalan 8 maça odaklanılmalı.

Kurtuluş savaşında son 720 dakikaya girdik.

İç sahadaki Kocaelispor maçından başlamak üzere galibiyet serisi yakalamaktan başka çare kalmadı.

Umarım Mustafa Er ve talebeleri bu işin şakasının kalmadığını anlayıp öyle mücadele ederler.

Bursaspor için kurtuluş savaşına girmeyecek kim varsa Özlüce’den içeri bile alınmamalı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X