Erdal Akçay
Erdal Akçay

Bu takımı alkışla Türkiye!

Bursaspor geçen sezon play-off yarı final rövanşında Adana Demir’e deplasmanda farklı yenilerek Süper Lig trenini kaçırınca takımın ağa babaları da birer ikişer şehri terk etmişti. 13 oyuncunun gitmesi, olağanüstü kongrenin hayli geç yapılması, transfer tahtasının açılamaması şampiyon apoletli kulübün üzerine kara bulutların çöreklenmesine neden olmuştu.

Sezon başında Musa Öztürk yönetiminde, Mustafa Gönden’in Sportif Direktörlüğünde Vakıfköy’den getirilen pırıl pırıl çocuklarla tamamlanan kadro, Özlüce’de çalışmalara başlamıştı. 31 Ağustos’ta Erkan Kamat’ın başkan seçilmesinin ardından da yine Bursaspor’un bağrından çıkmış Mustafa Er yönetimindeki teknik heyet 1 Eylül’de işbaşı yaparak lig hazırlıklarına başlamıştı. Ardından Sportif Direktör Adil Cenkçiler de yeniden yuvaya dönüp Özlüce’deki havanın değişmesi için kolları sıvadı… Yeni yönetimin özverili çalışmaları sonucu kulüpte bozulan yapı yeniden düzelmeye başladı…

Geçtiğimiz sezon yedek kulübesinde bile oturmayan bir çok futbolcu bugün A takım formasıyla yeşil sahalarda top koşturuyorsa bu Bursaspor altyapısını ne kadar büyük bir marka olduğunun göstergesidir.

Ligde bir çok maçında bireysel hatalardan puanlar kaybetmesine rağmen son 2 karşılaşmayı kazanarak play-off hedefine iyice tutunan yeşil beyazlı takım için bu sezon Ziraat Türkiye Kupası bir çokları için formalite sayılabilirdi. Ancak gelin görün ki bu takım Karşıyaka ve 1922 Konya’yı yedekleriyle aştı. Yetmezmiş gibi dün akşam da Süper Lig ekibi Göztepe’yi hem de İzmir’de nefes kesen maçta 5-4 gibi harika bir skorla mağlup ederek adını son 16 turuna yazdırdı.

Dün akşam harika bir stadyumda oynanan maçta hem de 4 gol birden atan Batuhan Kör adeta bir yıldız gibi parladı. Kendisini Marco Van Basten’e de Gabriel Batistuta’ya da benzetenler var. O soğukkanlılığı, sağ, sol ayak fark etmeden füzeleri bir harika. Kaleci Mehmet Ataberk’inden İsmail Çokçalış’ına, Furkan Emre’den Onur Atasayar’a, Burak Altıparmak’tan Emirhan Aydoğan’a, Ali Akman’dan Ramazan ve Çağatay’a kadar tüm oyuncular 120 dakika artı uzatmalar dahil mangal gibi yürekleriyle mücadele verip Bursaspor camiasını yine gözyaşlarına boğdular.

Bu takımın bir tek şeye ihtiyacı var; destek…

Mustafa Er’in en büyük hedefi şehrin yüzünü yeniden armaya döndürmesini sağlamaktı.

Hem ligde hem de kupa alınan sonuçlar, gencecik çocukların verdiği onur mücadelesi şimdiden dillere destan olmaya başladı.

Adeta küllerinden yeniden doğmaya başlayan Bursaspor için bu şehir harekete geçşin borç falan kalmaz. Yeter ki şehir istesin.

Türkiye’nin alkışladığı bu takımla ne kadar gurur duysak azdır.

Umarım bu mücadelenin sonunda Süper Lig’e geri dönüş yaşarız.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X