Erdal Akçay
Erdal Akçay

Bu yangın nasıl sönecek?

Köşe Yazısını Dinle

Bursaspor’un olduğu yerde umut her zaman vardır diyoruz ama bu kez çok farklı… Bir inat uğruna aylardır gözümüzün önünde eriyip biten 60 yıllık koca çınar yok 2.Lig’den de düşmek üzere…

Tarih seni hiç affetmeyecek sayın Recep Günay…

Bursaspor seninle rezil olmakla kalmadı dönüşü artık mucizelere bağlı bir yola girdi… Sen cumartesi günü kongreyle köşene çekilebilirsin ama açtığın bu yarayı kapatmak hiç kolay olmayacak.

Bursaspor sana ve yönetimine 10 gömlek fazla geldi. 1999 yılındaki gibi bir kulübün olmadığı gerçeğini kabullenmek istemedin. Tüm ısrarlara rağmen koltuğu bırakmamanın bedelini ne yazık ki Bursaspor acı bir faturayla ödeyecek.

Bu takım 3.Lig’e düşerse tek sorumlusu sen ve yönetimin olacak.

Sezon başından bu yana yapmamanız gereken (davalar hariç) ne varsa yaptınız.

Etrafınızdaki bir avuç insanın gazına gelip takımda kalması gereken oyuncuları ve teknik heyeti gönderdiniz, getirdiğiniz antrenörlere de tahammül edemediniz. Ligde kalmayı son anda başarmış takımın play-off oynayacağını söyleyenlere inandınız. Asgari ücretle oynuyorlar deyip bol sıfırlı yeni sözleşmeler yaptığınız futbolcuların paralarını ödemediniz. SGK, vergi yapılandırmalarının bozulmasına neden oldunuz. Kulüp lisans alamayıp Bursaspor’u 3 puan silme cezasıyla burun buruna getirdiniz. İyi mi oldu böyle?

Son 4 maçta gol dahi atamadan sıfır çeken Bursaspor var. Ligdeki son galibiyetini 28 Ekim’de Serik Belediye deplasmanında 2-1’lik skorla almış, son 9 haftada 7 mağlubiyet ve 2 beraberlikle sahadan ayrılabilmiş bu takım 2.Lig’e nasıl tutunacak?

Maden bırakacaktınız niye bu kadar beklediniz? Sizin amacınız aday çıkmasın, takımdaki 3-4 genç oyuncuyu satıp mayıs ayına kadar koltuğunuzu korumak mıydı?

Tüm olumsuzluklara ve eksiklere rağmen güç bela gidilen Mersin deplasmanında ilk 20 dakika bulup bonkörce harcadığı 3 pozisyonun ardından teslim bayrağını çeken Bursaspor’un içine düştüğü ateş hattından kurtulabilmesi için mucizeye ihtiyacı olacak.

Futbolculuk döneminde golleriyle Bursaspor’a hayat veren Murat Sözkesen’in bırakın galibiyeti gol atacak mecali olmayan bir takım yaratmasını da anlamak güç.

Vanspor deplasmanından bu yana ortalıkla gözükmeyen basına kapalı antrenmanlardan dahi bir kare fotoğrafı paylaşılmayan Sözkesen anladığım kadarıyla görevi bırakmak için kongreyi bekliyor.

Cumartesi günü yapılacak olağanüstü genel kurulda üyelerin karşısına çıkacak iki adayın da Bursaspor’un sorunlarına çare olamayacağı bir gerçek.

Adaylık için mayıs ayındaki genel kurulu bekleyenler bakalım ortada bir kulüp bulabilecek mi?

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X