Erdal Akçay
Erdal Akçay

Bunun adı ikram!

Köşe Yazısını Dinle

Bursaspor gerçekten tarihinin en zor ve yalnız günlerini geçiriyor…

Yeşil beyazlı takım 60 yıllık tarihinde ilk kez seyircili bir maçı bomboş tribünler önünde oynadı.

Yönetimin yoğun tepkilerin ardından bilet fiyatlarını makul seviyeye çekmesi de yeterli olmadı. Dün Bursa’da yaşanan elverişsiz hava şartları ve cumartesi olmasının da etkisiyle maça az sayıda taraftar ilgi gösterdi. Yine de stadyuma gelen bin 500 dolayındaki taraftara teşekkür etmek gerekir.

ÇAĞATAY DAHA NE YAPSIN?

TFF 2.Lig Beyaz Grup’ta alt sıralardan uzaklaşma mücadelesi veren Bursaspor, düşme hattında bulunan Zonguldak Kömürspor karşısında Çağatay Yılmaz ile 3 gol bulmasına ve 2 kez öne geçmesine rağmen beraberliğe razı oldu.

Adıyaman FK ve Serik Belediye galibiyetleriyle başlayan seriyi sürdüremeyen ve önce Kırşehir FKS’ya ardından da Kırklarelispor’a 3’er gol yiyerek 3’er puan ikram eden yeşil beyazlı takım dün de kalesini gole kapatamadı. Kara Elmas’tan bireysel hatalar sonucu 3 gol yemeyi başaran yeşil beyazlı takım galibiyet hasretini 3 maça çıkarırken, zorlu fikstüre de 13 puanla 13. sırada giriyor.

MUSTAFA GENÇ EL FRENİ OLDU

Hafta içinde Vakıfköy Futbol Akademisi’nden A kadroya dahil edilen 7 oyuncu arasında yer alan U17’nin 2006 doğumlu ön liberosu Recep İnanç ve 2007 doğumlu santrforu Enes Solakoğulları ilk kez A takım formasıyla 11’de görev alırken, özellikle Enes performansıyla beğeni topladı. Bir de penaltı kazandıran Enes Solakoğulları bundan sonraki süreçte de şansı bulacaktır.

Hep söylüyoruz Vakıfköy bir maden… Ancak buradan daha donanımlı oyuncular yetiştirip A takıma gönderilmeli. Dün bir kez daha gördük çok fazla bireysel hata yapılıyor. Bunun karşılığında da rakip cezayı kesiyor.

Hele hele Mustafa Genç’in 71’de oyuna girip skor 3-3’e getirilmişken 84’te orta alanda yaptığı anlamsız faulle kırmızı kartla atılması olacak iş değil. Rakibe baskı kurulacağı dakikalarda takımı 10 kişi bırakmak tam bir sorumsuzluk örneği oldu.

15 puan hedefiyle çıkılan son 5 maçta 7 puana razı olan yeşil beyazlı ilk yarının sonuna kadar kalan süreçte 1461 Trabzon FK (D), Esenler Erokspor (İ), Hİ Afyonspor (D), Diyarbekirspor (İ), VG Vanspor FK (D) ile oynanacak zorlu maçlar bekliyor.

20 puan barajını aşamaz, bir de devre arasında tahtayı açıp takviye yapamazsak paraşütsüz düşeriz. Bunun da vebalini ne yönetim ne de Bursa kenti ödeyemez.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X