Erdal Akçay
Erdal Akçay

Burası Bursa buradan çıkış yok!

Köşe Yazısını Dinle

TFF 2.Lig Beyaz Grup’ta varoluş mücadelesi veren Bursaspor, camianın aylardır sabırsızlıkla beklediği maçta Amed Sportif’i 2-1’lik skorla mağlup ederek taraftarının yüzünü güldürdü.

Transfer tahtasının kapalı olması nedeniyle bu sezon genç oyuncularıyla mücadele eden yeşil beyazlılar, 25 Eylül’de Diyarbakır’da oynanan Amed maçında evsahibi takımın taraftarı tarafından 90 dakika boyunca yabancı madde yağmuruna tutulmuştu. Amedli futbolcuların da saha içindeki çirkef hareketleri sonucu mücadeleyi 2-0 kaybeden Bursaspor soyunma odasına polis kalkanları eşliğinde güç bela girebilmişti.

İşte o tarihten bu yana rövanş maçını bekleyen yeşil beyazlı taraftar dünkü karşılaşmaya adeta akın etti.

KAPALI GİŞE MAÇ

Satışa çıkarılan biletleri tüketip stadyumu dolduran taraftar açtıkları pankartlar ve yaptıkları tezahüratlarla takımlarına destek oldular.

Henüz iki takım oyuncuları sahaya çıktığında Amedli futbolcuların Kubilay Sönmez’e saldırması sonucu ortam gerilirken, futbolcuları güvenlik güçleri ayırdı.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı ve tüm taraftarların didik didik aranarak içeri alındığı stadyumun büfelerinde satılan plastik bardak sular tribünlerden sahaya atılırken, oyun sık sık durmak zorunda kaldı.

ÖZER’İN DÖNÜŞÜ MUHTEŞEM OLDU

685 gün sonra yeşil sahalara dönen Kaptan Özer Hurmacı’nın yönetimindeki Bursaspor ilk dakikadan itibaren galibiyeti ne kadar çok istediğini gösterdi. Özer Hurmacı, Enver Cenk Şahin, Hasan Ayaroğlu ve Kubilay Sönmez’in ilk kez birlikte oynadığı takım hayli iştahlıydı.

25’te sol ayağıyla çektiği şutla Amed kalesini yoklayan Özer Hurmacı, 28’de Çağatay Yılmaz’a harika bir asist yaptı. Bir anda kaleciyle karşı karşıya kalan Çağatay da geçen sezon kiralık gittiği ancak pek oynama şansı bulamayıp geri döndüğü Amed filelerini sarsıp Timsah Park’ı bayram yerine çevirdi.

Arka adelesinde ağrı hisseden Özer riske edilmeyip 39’da saha kenarına alınsa da bir dakika olsun yerinde durmadı. Takım arkadaşlarına moral verdi, oyun durduğunda itiraz için sahaya girince de sarı kart gördü.

Furkan Emre’nin iki önemli fırsattan yararlanamadığı maçta tribünleri rahatlatacak ikinci gol gecikse de yeşil beyazlılar rakibine pek pozisyon vermedi.

81’de Furkan Emre ile hızlı başlayan atakta Hasan Ayaroğlu’nun sağdan kaçırdığı Enver Cenk Şahin kalesini terk ettiğini gören Cantuğ Temel’in üzerinden harika bir aşırtma vuruş yaparak skoru 2-0’a getirdi. Asker selamıyla galibiyeti kutlayan futbolculara taraftar da katılınca coşku tavan yaptı.

89’da Deniz Aydın’ın kapattığı köşeden topa dokunamaması ve meşin yuvarlağın önce yan direğe sonra sırtına çarpıp ağlara gitmesi genç kaleci için şanssızlıktı

Maç boyunca tansiyonu düşürmek için her şeyi yapan hakem Kutluhan Bilgiç’in bitiş düdüğü Bursaspor’un 2-1’lik galibiyetini ilan ederken, galibiyet doyasıya kutlandı.

Bu arada cezası nedeniyle maçı tribünden takip eden Teknik Direktör İsmail Ertekin’in heyecana dayanamayıp kalp spazmı geçirdiği ve devre arasında hastaneye kaldırıldığı açıklandı. Daha önce de hastanelik olan ve durumunun iyi olduğu açıklanan İsmail Hoca’ya acil şifalar diliyoruz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X