Erdal Akçay
Erdal Akçay

Bursaspor kazansın!

Bursaspor Kulübü önceki akşam 61 maddelik yeni anayasasını oyladı. 4 yıllık bir emekle hazırlanan yeni tüzüğün her kesimi memnun etmeyeceği zaten biliniyordu.

Önemli olan Bursaspor’u sağlam temeller üzerine oturtacak, kulübü rakiplerinden bir adım öne geçirecek bir yapının çerçevesini çizmekti.

Onca müzakereye rağmen 16 madde verilen önergelerle değişime uğrayarak kabul edildi.

Bu saaten sonra herkese düşen görev Genel Kurul’un kararına saygı göstermek olacaktır.

Tüzüğü değiştirmek elbette tek başına yeterli değil. Önemli olan ne kadar uygulanacağı. Geçmiş dönemler de de bir çok değişiklik yapılan tüzükte, önümüzdeki günler ya da yıllarda günün şartlarına göre yine yeni değişikliklere ihtiyaç duyulacaktır.

Çünkü değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.

Genel kurul sonucunu bir tarafın kaybettiği, bir tarafın kazandığı şeklinde yorumlamak doğru olmaz. Ortak payda Bursaspor olduğuna göre, kazanan Bursaspor’dur, kaybeden de yoktur.

Genel Kurul sonrası özeleştiri yapan Başkan Ali Ay ve ekibinin daha en başta özellikle halka arz ve borsa ile ilgili düşüncelerini camiaya iyi anlatması gerekirdi.

Zaten sayın başkan da, “Genel Kurul’un vermiş olduğu karara saygılıyız. Biz Genel Kurul’a tam anlatamadık. Neyin halka arzını yapacaksınız? Kulüp zaten bayağı ekside. Zannettiler ki biz hemen halka arzı gerçekleştireceğiz. Bursaspor’un kalıcı gelirlere ve mevcut borç yükünden kurtulmaya ihtiyacı var. İlk önce şirketleşmeyi yapacaktık. İleri ki tarihlerde gerekirse yine tüzüğe bir madde ekletilebilir” ifadelerini kullandı.

En çok korktuğu şeyin saygınlığını kaybetmek olduğunu vurgulayan Başkan Ali Ay’ın “Görevi bıraksam bile gideceğim locamdan ya da koltuğumdan maçı seyredeceğim. Ben Bursalıyım, Bursasporluyum” sözleri önemsenmeli.

Eleştiri her zaman olacaktır ancak hakaret boyutuna varmamalı.

Daha büyük ve daha güçlü Bursaspor için ön yargılardan uzaklaşıp ayrıştırmadan herkesi kucaklayabilirsek bu camianın önünde hiçbir güç duramaz.

Bu akşam Timsah Arena’da Bursaspor tarihi bir maça çıkacak. İlk kez tribünlerin tamamına yakınının dolması bekleniyor. Mutlu Topçu yönetiminde açılacak ilk sayfaya unutulmaz bir zafer yazılması dileğiyle.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X