Erdal Akçay
Erdal Akçay

Bursaspor ruhunu kaybetmiş

Köşe Yazısını Dinle

Görünen köy kılavuz istemezmiş…

TFF 2.Lig’de tutunma savaşı dahi veremeyen Bursaspor böyle devam ederse nisan ayına kalmadan 3.Lig’e düşecek.

Geçmiş yıllarda yapılan fahiş hataları bir kenara bırakalım…

Son 13 yılda soyup soğana çevrilen kulüple ilgili belgesel çekilse izlenme rekorları kırar, bırakın kitabı ansiklopedi yazılır.

Ancak 2 Temmuz’da yapılan olağanüstü kongrede görevi emin ellere teslim etme vaadiyle başkan seçilen Recep Günay ve yönetimin yaptıkları Bursaspor’un dibe çöküşüne neden oldu.

Transfer tahtası açılacak yalanlarıyla geçen aylar, mevcut oyuncuların dahi elde tutulamaması, ödemelerin yapılmaması, 3 teknik adam değişikliği, TFF’den 3 puan silme cezasının gelmesi, devlete ait borç yapılandırmalarının bozulmasına neden olunup hem sportif hem de mali yönden tükenişin hızlanmasına zemin hazırladı.

20 Ocak’taki olağanüstü genel kurulda göreve seçilen Sinan Bür başkanlığındaki yönetimin şehirde güven ortamı oluşturma adımlarına ne yazık ki futbolcular destek veremiyor.

Bursaspor’un ligde 15 maç üst üste kazanamaması ne demek?

28 Ekim’de Antalya’da Serik Belediye’yi 2-1 yenen yeşil beyazlı takım o günden sonra oynadığı 15 maçta sadece 4 beraberlik alıp 11 kez sahadan boynu bükük ayrıldı.

13 puanla Beyaz Grup’un son sırasına demir atan Bursaspor dün Başkent’te Ankara Demirspor karşısındaki ruhsuz görüntüsüyle düşmeyi peşinen kabullenmiş gibiydi.

Bursaspor demek umut demek… Bursaspor demek pes etmemek demek…

Düşme hattının üzerindeki Serik ve Altınordu’nun kazandığı haftanın boş geçilmesi puan farkının 10-13’e yükselmesine de neden oldu.

Bu haftayı fikstür gereği bay geçecek olan yeşil beyazlı takım 2 Mart’ta play-off potasındaki Bucaspor 1928 ile başlayacak ve devamında Adıyaman FK (D), Serik Belediye, Kırşehir FKS (D), Kırklarelispor ve 3 Nisan’daki Zonguldak Kömürspor (D) maçlarında galibiyet serisi yakalayamazsa son 5 maçı oynamaya gerekte kalmayacak.

12 günlük bu kısa arayı Ümit Şengül ve ekibi futbolcularla birlikte çok iyi değerlendirmeli. Camianın beklediği kazanmak için savaşan bir Bursaspor izlemek. Hiç olmazsa bunu yapın.

Son olarak; ne olursa olsun mayıs ayında yapılacak olağan genel kurulda transfer tahtasını açacak bir yönetim veya oluşum göreve talip olmalı.

Bursaspor’un hedefi hangi ligde olursa olsun ligde kalmak olamaz, olmamalı…

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X