Erdal Akçay
Erdal Akçay

Bursa’ya yakışan transfer yapın!

Ligin 16 haftalık ilk devresinde Bursaspor’un mütavazı kadrosuyla topladığı 27 puanın çok değerli olduğunu hep dile getirdik.

Ayrıca yeşil beyazlı takımın Avrupa kupaları hedefine ulaşabilmesi için ciddi takviyelere ihtiyacı olduğunu da belirttik.

Ne yazık ki Bursaspor rakiplerinin transferde gaza bastığı dönemi belki maddi imkansızlıklar, belki kararsızlık nedeniyle eveleyip, gevelemekle geçirdi.

Trabzonspor bir gün önce transfer ettiği Olcay Şahan’ı Bursaspor karşısında 11’de sahaya sürüyorsa ve siz ancak iki beke imzaları maçtan 4,5 saat önce attırabiliyorsanız tribünlerden tepki almanız da gayet doğal.

Yönetim ve teknik ekibin evdeki hesabı ne yazık ki Timsah Arena’ya uymadı.

Maçın başında taç atışından yenen gol Bursaspor’a yakışmadı. Köşe atışından gelen topla yenen ikinci golde Harun’un kalesini terk etmesi de hataydı.

Geçen sezon oynanan Trabzon maçında ilk 12 dakikada yine 2-0 geriye düşen Bursaspor’dan aynı geri dönüşü yapabilir mi diye bekledik ama gördük ki bu kadronun maçı çevirecek ne gücü, ne dermanı vardı.

Sakatlıktan yeni çıkan Sivok felaket, Ertuğrul tutuk, Sağ bekte Erdem yine hayalet adam Casper gibiydi. Ancak Casper’a haksızlık etmeyelim en azından o sevimli hayalet. Bizim Erdem maşallah yapamadıklarıyla hem takımının el freni oldu, hem de tribünleri çileden çıkardı.

Deniz Yılmaz’ı da anlamak mümkün değil. Bu kadar kötü oynamaya hakkın var mı senin? Ya da sahada bu kadar kalmana ne demeli…

Rakip 10 kişi kalmış siz kanatları kullanamıyorsunuz.

Ne 65’te giren Sercan, ne de 78’de sahaya sürülen Necid varlık gösterebildi. Del Valle’yi 87’de sahaya sürmenin anlamı da yoktu.

Kendi yarı alanına çekilen Trabzonspor’un son bölümde risk alan Bursaspor kalesinde yakaladığı 3 pozisyondan ikisini Harun çıkarıp farklı yenilginin de önüne geçti.

Hamza Hoca’nın 32. dakikada haklı itirazı bir noktaya kadar kabul edilebilir. Takımın kendine gelmesi, tribünlerin ateşlenmesi adına ancak tribüne gönderilmesine yol açacak noktaya getirmesine hiç gerek yoktu.

Tribünlerden son dakikalarda yükselen ‘Bursa’ya yakışan transfer yapın’ tezahüratına katılmamak mümkün değil. Ancak “Ruhsuzlar, formaları çıkarıp öyle oynayın” ve

Kardeşi kardeşe düşman ettiniz toplayın bavulu gidin” tezahüratını gelecek adına çok tehlikeli bulduğumuzu belirtelim.

Salı günkü Akhisar kupa ve cumartesi akşamki Adanaspor lig maçlarında umarım sağduyu kazanır ve Bursaspor yeniden taraftarıyla birlikte güzel günlere yelken açar.

Onun için transferde gözü karartıp, gaza basmak için yarını bile beklemeyin derim…

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X