Erdal Akçay
Erdal Akçay

Bursa’ya yakışmıyor!

Yarınki kader maçı öncesinde bilet satışları yerlerde sürünüyor

Yeşil beyazlı takım Gençlerbirliği’ni yenerse ligde kalışını ilan edecek. Taraftar desteğine fazlasıyla ihtiyaç var. Ancak dün itibariyle 979 biletin satılması hayli düşündürücü.

Bursaspor yarın Timsah Arena’da Gençlerbirliği ile sezonun finalini oynayacak.

2016’da sevimsiz futboluna rağmen topladığı 27 puanla 5. sıraya yerleşen yeşil beyazlı takım 2017’de adeta vitesi boşa atıp 8 puanı aşamayınca 35 puanla 15. sıraya kadar gerilemiş oldu.

Altındaki takımlara “gelin beni geçin” dercesine adeta davetiye çıkaran yeşil beyazlı takım bu kötü gidişata yarın “dur” demek zorunda. Çünkü artık bu işin şakası kalmadı.

Çaykur Rize’yi daha fazla iştahlandırmaya gerek yok.

Gençler’i yenip Rize’nin biletini kesmek lazım.

Başkan Ali Ay ve Teknik Direktör Adnan Örnek, Özlüce Tesisleri’nde futbolcuları bu maça motive etmek için adeta seferberlik ilan etti.

Gelin görün ki maça aynı ilgiyi nüfusu 3 milyonu bulan Bursa kenti göstermiyor.

Dün itibariyle satılan bilet sayısının 979 olması hayli düşündürücü.

Beşiktaş maçından 14 bin cezalı taraftar olabilir. Ancak bu şehir istedikten sonra herşeyi yapar. Bunun örneklerini daha önce bir çok kez gördük.

Gün Başkan’a, yönetime, futbolcuya kızma günü olamaz...

Hep diyoruz ya başka Bursaspor yok diye…

İnsan sevdasından vazgeçebilir mi?

 

Yeri ve zamanı değil

 

Taraftar takımına bugün sahip çıkmazsa ne zaman çıkacak?

Tüm hesaplar/hesaplaşmalar yarın ki 90 dakikanın sonrasına bırakılmalı. Çünkü bugün ne söylense yeri değil, faydası da yok.

Bu takım 38 puana ulaşıp şöyle bir kente derin nefes aldırsın sezonun değerlendirmesi zaten yapılır. Herkes gerekli faturayı öder.

Şunu da gözardı etmemek lazım. Hemen hemen her yıl kulübüne 1,5- 2 milyon lira dolayında TFF’den ceza aldıran taraftarın (sağduyulu olanlar çoğuklukta) bu yılki faturası bitime 2 maç kala 1 milyon 317 bin 500 TL’ye ulaşmış. Kulübün personeline dahi maaş ödeyemediği bir sezonda cezada zirveye koşmamız ne kadar acı…

Hep birilerini suçlamak yerine tüm kesimler Bursaspor için ne yapıyoruz/yapabiliriz diye düşünse daha doğru olmaz mı?

 

Enes’ten 4 milyon Euro!

 

Bursaspor’un son yıllarda yetiştirdiği genç yeteneklerden Enes Ünal, 2 yıl önce 3 milyon Euro bonservis bedeli ve başka bir kulübe satışından yüzde 10 pay alma şartıyla İngiliz ekibi Manchester United’e satılmıştı. Kiralık olarak gittiği Belçika ve Hollanda deneyimiyle iyice tecrübe edinen Enes’in yeni durağı İspanya olacak. Valencia’nın 40 milyon Euro satın alma opsiyonuyla kiralayacağı Enes’in bonservisiyle birlikte transferi gelecek sezon İspanyol ekibine gerçekleşirse Bursaspor’un da kasasına 4 milyon Euro girecek.

Bursaspor, futbolcu fabrikası Vakıfköy’e daha fazla ağırlık verirse, hem yeni şampiyonlukları getirecek gençleri yetiştirebilir hem de onların yurtdışına satışlarından ciddi paralar kazanabilir.

Oyuncu yetiştirip satmadan ve sportif başarı elde etmeden başka türlü borç yükünden kurtulmak zor.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X