Erdal Akçay
Erdal Akçay

Buz gibi galibiyet!

Geçen sezon Daum’un gönderilişinin ardından son haftalarda Bursaspor’u çalıştıran İrfan Buz, eski takımını nasıl durduracağına iyi kafa yormuş.

Düne kadar 18 maçta 36 gol atmış ve maç başına 2 gol ortalamasıyla oynayan Bursaspor önünde oyunu tamamen kendi yarı alanında kabul eden, yeşil beyazlı usta ayakların pas yollarını kapayan Gençlerbirliği, kontraatak futbolu düşününce özellikle ilk devrede ortaya sevimsiz tek kale maç çıktı.

21. dakikada Ozan Tufan’ın orta alanda İrfan Can’a kaptırdığı topla Stancu’nun ayağından yenen gol bu maçı kazanmanın öyle kolay olmayacağını da gösterdi.

Gaziantep maçında Elyasa’nın Josue’ye tekme attığı pozisyonu sarı kartla geçiştirdiği için büyük tepki alan Hüseyin Göçek‘in dünkü karşılaşmaya atanması hem Bursasporlu futbolcular hem de taraftarın üzerinde gerilime neden olduğu da bir gerçek.

Yoksa ne futbolcular ne de taraftar bu kadar sinir harbi yaşardı.

İlk devrede sadece Emre ile önemli bir fırsattan yararlanamayan yeşil beyazlıların maçı çevirebilmesi için bir çilingire ihtiyacı vardı.

Afresif hareketleriyle dikkat çeken Bekir’i soyunma odasında bırakan Şenol Hoca, Holmen’i sahaya sürerek oyuna müdahale ederken, ilk devrede kullanılamayan kanatlar Holmen ve Volkan ile kendine geldi.

Volkan’ın sarı kart görüp Beşiktaş maçı öncesi cezalı duruma düştüğü pozisyonun ardından tribünlerden yoğun tepki alan Hüseyin Göçek’in ipini koparan uçurtmaya döndüğünü gördük. Belluschi’nin rakibine hareketini sarı kartla geçiştirmesi, Serdar ile El Kabir’in ceza sahası içindeki mücadelesinde penaltı kararı çıkmaması Bursaspor adına büyük şans oldu.

56’da Fernandao’nun yakın mesafeden kaçırdığı beraberlik fırsatının ardından 66’da Holmen’in önüne bıraktığı topu 30 metreden kaleye gönderip skoru eşitleyen Filipe Josue İrfan Buz’un ateşini çıkarırken, Gençlerbirliği’ninde nasıl çözülebileceğini göstermiş oldu.

81’de İrfan Kahveci’nin sakatlanıp çıkması ve 3 oyuncu değişikliği nedeniyle rakibin 10 kişi kalmasını da iyi değerlendiren yeşil beyazlılar galibiyeti ne kadar çok istediğini 90’da Holmen ve 90+5’te Fernandao’nun golleriyle göstererek Atatürk Stadı’na coşkunun tavan yapmasını sağladılar.

Herşeye rağmen Bursaspor dün galibiyeti sonuna kadar hak etti.

İki kulvarda birden hedefe yürüyen bu takımı taraftar daha çok sahiplenmeli.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X