Erdal Akçay
Erdal Akçay

Cam çerçeve dağıldı!

Bir takım bu kadar kırılgan olabilir mi?

Adı Bursaspor ise cevabı: Evet…

Ertuğrul Sağlam ile yolların ayrılmasından sonra iki maçlığına şoför koltuğuna oturtulan Ersel Uzgur yönetiminde kupada BAL ekibi Uşakspor’u beklendiği gibi kolay geçip gruplara kalan Bursaspor’un dün akşam TT Arena’da Galatasaray karşısında neleri yapamadığını görünce içimiz cız etti…

Sol kanadı iki beke, Aziz ile Emre’ye emanet eden Ersel Hoca en büyük değişimi Josue’yi Bekir’in yanına çekip forvet arkasında Bakaye Traore’yi oynatarak yaptı. Malili oyuncu görev aldığı sürece pozitif bir görüntü sergilese de kaçırdığı gol saç baş yolduran cinstendi. Ya Emre’ye ne demeli, iki önemli fırsatı heba edip Bursaspor’un sahada mum gibi eriyip gitmesinde payı büyüktü.

Kuşkusuz Serdar Aziz’in henüz 16. dakikada takım arkadaşı Necid ile çarpışıp sedye ile dışarı alınması da defansın dağılmasında önemli rol oynadı. Sivok pozisyonlarda ağır kaldı. 69’da yenen gole kadar Galatasaray’a net pozisyon vermeyen bir takımın 20 dakika içinde 3 gol yiyerek dağılması üzücü. Sabri’ye kafa vurduran Emre, Podolski’ye refakatçilik yapan Aziz kış uykusuna dalan Galatasaray’ın kendine gelmesinde önemli rol oynadı. Ersel Hoca keşke 1-0’dan sonra Hosogai-Cucenca ikilisini sahaya sürüp orta alanı güçlendirecek hamleyi de yapabilseydi. Tribünlerin tepkisini çeken Sabri’yi yıldızlaştırdığımız TT Arena’da alınan farklı yenilgi geleceğimizi kararttı.

Josue’nin etkisizliği, Dzsudzsak’ın bir türlü bekleneni verememesinin altında yatan nedenleri iyi irdelemek gerek.

11 şutta 5 isabet sağlamış Bursaspor‘un golü bulamamasını beceriksizliğe da bağlayabiliriz. İlk isabetli şutunda fileleri sarsan Galatasaray’ın 8’de 3 isabetle tabelayı değiştirmesinde Timsah’ın savunmasının payı büyüktü.

Geçen sezonu 9 yenilgiyle kapatan Bursaspor’un bu yıl 14 maçta bu rakama ulaşması da korkutucu. Üst üste 4. yenilgisini alan bu takımı Ersun Yanal’dan başka bir teknik adamın toparlamasının şapkadan tavşan çıkarmakla eş değer olduğunu düşünüyorum.

Bursaspor’un macera arayacak zamanı kaldı mı sizce?

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X