Erdal Akçay
Erdal Akçay

Çekilin yoldan Timsah geliyor!

Köşe Yazısını Dinle

Bursaspor 2023 yılında bambaşka bir kimliğe bürünerek üzerindeki kara bulutları dağıtıp artık geleceğe daha güvenli bakmaya başladı.

Transfer tahtasının kapalı olması ve sezon başından bu yana bir türlü istenen saha sonuçlarının alınamaması Tahsin Tam ve İsmail Ertekin ile yolların ayrılmasına neden olmuştu.

Futbol Sorumlusu olarak kolları sıvayan Özer Hurmacı ile yeni bir sayfa açan yeşil beyazlılar, önce Bayburt Özel İdare’yi 3-1, ardından İnegölspor’u deplasmanda 2-0 yenerek hem çıkışa geçmiş hem de düşme hattıyla arasına 7 puanlık mesafe koymuştu.

HAZIMSIZ YILDIRIM

Dün 24 Erzincanspor ile adeta eşik atlama maçına çıkan yeşil beyazlı takım elde ettiği 2-1’lik galibiyetle büyük bir sıçrama yaparak rotasını tamamen play-off potasına çevirmiş oldu.

5 Mart’taki Amed Sportif maçıyla Bursa’ya gelen Teknik Direktör Ahmet Yıldırım, 1 ay sonra bu kez 24 Erzincan’ın yeni teknik patronu olarak bir kez daha Timsah’a rakip oldu. Yıldırım 1 ay içinde 2 kez Bursaspor’a yenilmeyi hazmedememiş olacak ki maçın son anlarında Hasan Ayaroğlu’nu boğazlamaya çalıştı. Hakemlerin gözü önünde cereyan eden bu olayda ilgililerin üç maymunu oynaması akıl alır gibi değildi.

FURKAN EMRE’YE ÇOK YAKIŞTI

Dünkü galibiyetin önemi büyük dedik ya…

  1. dakikada Çağatay Yılmaz’ın soldan kullandığı serbest atışta kaptan Furkan Emre Ünver topu kafayla filelere göndererek takımını öne geçirirken, Bursaspor’un Timsah Park’taki 200. golünü de atan isim olarak tarihe geçti. 1997 jenerasyonundan kalan tek isim olan Furkan Emre’ye bu unvan çok yakıştı.

İkinci yarıda Berat (2) ve Emre Tepegöz ile net fırsatlar kaçıran yeşil beyazlılar farkı açacakken, 63’te yenen beraberlik golü paniğe yol açtı.

ORKESTRA ŞEFİ ÖZER HURMACI

Saha kenarından bir türlü talebelerine söz dinletemeyen Futbol Sorumlusu Özer Hurmacı kendini oyuna almak üzereyken 71’de Kubilay’ın derinleme pasında Berat Altındiş’in kaydettiği aşırtma golle Bursaspor’u yeniden 2-1 öne geçirmesi, çiçeği burnundaki teknik adama da geri adım attırdı.

87’de bir kez kenara gelen Özer Hurmacı, Kubilay’ı oyundan çıkarıp bir orkestra şefi gibi takımını saha içinden yönetip galibiyete katkı verdi.

İlklerin maçını 3 puanla taçlandırmak güzeldi.

Artık geriye bakmadan önümüzdeki kalan 7 maçı en az kayıpla atlatmaya odaklanma zamanı… 20 Mayıs’ta hangi pozisyonda olacağımızı tüm Bursasporlular gibi şimdiden merakla bekliyorum.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X