Erdal Akçay
Erdal Akçay

Çok geç kaldınız!

Bursaspor gerçekten büyük bir badire atlattı. Umarız bu camia bir daha böyle kâbus dolu sezon yaşamaz…

Elbette bunun için gerçek anlamda dersler çıkarılması gerekiyor.

Günlerdir yönetimi, futbolcusu, teknik adamı, taraftarı, basını, ders çıkarmaktan bahsediyor.

Kimin ne kadar ders çıkardığını da yaşayıp göreceğiz…

Eleştiri oklarının hedefindeki Başkan Ali Ay‘ın kötü geçen sezonun ardından camiayı rahatlatacak ve güven verecek adımlar atması gerekiyor.

Başkan’ın etrafını sözde değil özde futbolu bilen insanlarla donatması, şakşakçılardan ve sosyal medya tirollerinden uzak durması çok önemli.

Nisan ayından bu yana yönetimin olağanüstü kongre kararı alıp eğer devam edeceklerse “güven tazelemesi” gerektiğini savunduk. Gelinen süreçte ne yazık ki bu farklı nedenlerden dolayı gerçekleşmedi.

Bugünlerde kulübü olağanüstü kongreye götürme adına imza toplama kampanyası yapılıyor ve gerekli sayının toplantığı iddia ediliyor.

Kongre istemek elbette doğal hak, burada bir sorun yok.

Asıl sorun ise yaşanan kritik süreç ve zamanın darlığı bence…

Bugün kongre yapacağım deseniz nereden baksanız 1 aylık süreç ister, yani temmuz ayının ilk haftasını geçer.

Süper Lig’in 11 Ağustos’ta başlayacağını ve takımın 19 gün sonra yani 28 Haziran’da çalışmalara start vereceğini belirtelim.

Henüz Bursaspor’un bir teknik ekibi yok. Kadronun büyük ölçüde değişmesi isteniyor/bekleniyor. Yani ne gidenler ne de gelecekler net değil.

Uçurumun dibinden kurtulduğumuzu unutup yeni hatalar yaparsak bundan en çok Bursaspor zarar görür düşüncesindeyim.

Kısacası kongre kararı almayan yönetimin de, kongre isteyenlerin de geç kaldığını düşünüyorum.

Şahsen beklentim, Ali Ay Başkan’ın bu kritik süreci doğru hamlelerle atlatması, eğer camiadan yine talep gelirse de lig başladıktan sonra olağanüstü kongreye gitmesi.

400 milyonluk borcu mevcut yönetim yapmasa da bu borç sarmalından kurtulma adına yapılmak istenen hamlelere tüm şehir destek verirse Bursaspor kısa sürede düzlüğe çıkacaktır.

Üretilecek gerçekçi projeler ve iyi organizasyonlarla Bursaspor daha fazla büyüyüp şampiyonluğun iddialı takımları arasına dahil edilebilir.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X