Erdal Akçay
Erdal Akçay

Çok şey kaçırdınız!

Her fırsatta söylüyoruz; Bursaspor taraftarıyla güzel… Yeşil beyazlı taraftar tribünleri doldurup takımını desteklediğinde Timsahlar’ın karşısında hiç bir rakip duramaz...

Geçen haftaki Ç.Rize maçında iki tribünün ceza nedeniyle kapalı oluşu ve taraftarın ilgisizliği, vasat bir oyun ortaya çıkarmış 1-1’lik beraberlikte zor kurtarılmıştı.

Dünkü maçta belki tribünler tam anlamıyla dolu değildi ama gelenler özellikle Harun’un kırmızı kart gördüğü 17. dakikadan itibaren adeta sahada 11. adam gibi mücadele etti.

Mersin İdmanyurdu karşısında ilk dakikalarda rakibinin orta alan baskısını kıramayan Bursaspor yediği penaltının ardından taraftarının desteğiyle adeta silkelendi ve kendine geldi.

Civelli’nin katkısıyla kazanılan penaltıyı 60’ta Fernandao ile gole çevirerek skoru eşitleyen yeşil beyazlılar galibiyeti ne kadar çok istediğini de gösterdi.

Rıza Çalımbay 10 kişi kalmış rakibi karşısında tüm gol silahlarını sahaya sürse de 77’de Civelli kafayla fileleri sarsıp Bursaspor’u galibiyete taşıdığında tribünler adeta kendinden geçti.

Özellikle Volkan Şen’in ikinci devreye oyuna dahil olmasıyla birlikte rakibini kendi yarı alanına hapseden Bursaspor hanesine yazdırdığı 3 puanla 4.’lük yarışına iyice tutunarak rakiplerinden birini de ekarte etmiş oldu.

Ozan Tufan, Belluschi, Josue, Fernandao, Şener, Civelli ve Şamil’in müthiş performanslarıyla alkışı fazlasıyla hak etti.

Toplam 9 dakikalık ilaveyle birlikte 81 dakika 10 kişi mücadele etmek ve kazanmak her takımın başarabileceği bir iş değil.

Bunu ancak Bursaspor yapar.

Kapalı tribünde eski yöneticiler Mustafa Yedikardeş ve Haluk Özkıyıcı ile birlikte maçı izleyen taraftarların henüz ikinci gol olmadan “Civelli gol atacak” diye haykırmaları ve ardından sevinç gösterileri inanmışlığın en güzel örneklerinden biriydi.

Galibiyette emeği olan herkese teşekkürler.

Dün Atatürk Stadı’na gelmeyenler gerçekten çok şey kaçırdı.

Bu takım onurlu mücadelesinde asla yalnız yürümemeli.

Umarım çarşamba akşamki Gençlerbirliği kupa maçında taraftarın da geri dönüşüne tanıklık edeniz.

Bu arada son 3 maçta Şener, Serdar ve Harun‘un kırmızı kart görmesi ve takımın aleyhine 3 penaltı verilmesiyle baş gösteren bu sendroma Şenol Hoca mutlaka bir çare bulmadı.

İlk kez lig maçında forma giyen genç eldiven Okan Kocuk’u da da tebrik edelim.

Bursalı antrenörlerle görüşen, Timsah Arena’yı gezen, ardından da maçı izleyen Milli Takımlar Türkiye Direktörü Fatih Terim’in kadroya Ozan, Volkan ve Şener’i almasını bekliyorum.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X