Erdal Akçay
Erdal Akçay

Çok şükür

Bursaspor için bu sezon Süper Lig’e yükselmenin hayati önem taşıdığını bilmeyen yoktur… Bir tek İbrahim Üzülmez dışında…

Zoraki birliktelik geç de olsa sonlanmasaydı dün akşamki 1-0’lık Adanaspor galibiyetini göremeyebilirdik.

Zorlanarak da olsa kazanmak ve ikincilik yarışına tutunmak güzel…

Aslında bir takımın başarısı için teknik adam da istikrar, kaliteli kadro ve tıkır tıkır işleyen bir oyun sistemine ihtiyaç vardır….

2010 yılında Süper Lig şampiyonu olan Bursaspor ne yazık ki son yıllarda ne yönetimde, ne teknik adam da ne de futbolcu kadrosunda yeni şampiyonluklar getirecek kaliteyi de istikrarı da yakalayamadı.

İP ÜZERİNDE CAMBAZLIK

Kulüpte futbol aklı bulunmayınca şampiyon olup da Süper Lig’den düşen ilk takım olmanın acısını yaşadık. TFF 1. Lig’de 450 milyon liralık borçla ip üzerinde cambazlık yapmaya çalışan Bursaspor, Yalçın Koşukavak ile başladığı, İbrahim Üzülmez ile devam ettiği sezonu İrfan Buz’la tamamlayacak.

Süper Lig’e yükselmekten başka çaresi bulunmayan Bursaspor ile ilgili en büyük eleştiri hedefsiz bir takım görünümünde olmasıydı.

Öyle ya da böyle un var, şeker var yağ var ama helvayı yapacak teknik adam ortalıkta gözükmeyince 5 kritik maç öncesi teknik adam değişikliğine gidildi.

Takımı bırakın kendisini dahi maça motive edemediğini saha kenarında ekranlara gösteren İbrahim Üzülmez ile keşke yollar iç sahadaki Boluspor beraberliğinin ardından ayrılsaydı. Hiç olmazsa pandemi sonrası yeni teknik direktör futbolcuları daha iyi tanıma fırsatı bulup takımın ayağa kalkması için dokunuşlar yapma imkanı bulabilirdi.

ŞAPKADAN TAVŞAN ÇIKARMA

Bu yüzden Keçiörengücü maçına üzülmemek elde değil. Şampiyonluğa oynayan bir takımın böyle rezil bir görüntü verme hakkı yoktu.

Taraftarın da yoğun baskısıyla 7 yıl sonra tekrar takımın başına geçen İrfan Buz’un bir nevi şapkadan tavşan çıkarmasını istiyoruz.

Adanaspor maçından 2 gün önce imzayı atan İrfan Hoca’nın elbette elinde sihirli değnek yok. Taraftar olsa yaratılan olumlu rüzgarla birlikte takımı motive etme anlamında işi biraz daha kolay olabilirdi.

Dün akşamki karşılaşmaya Keçiörengücü maçından 3 farklı oyuncuyla çıktı takım. Sedat’ın yerine stoperde Diarra, Selçuk’un yerine orta sahada Burak Altıparmak, Traore’nin yerine de Serdar Özkan oynadı. Geçen hafta sonradan giren Seleznov bu kez sakatlığı nedeniyle kadroda yoktu.

Özer Hurmacı’nın kaptanlığını yaptığı takımın ilk dakikadan itibaren Adanaspor kalesini abluka altına almasını bekledik ama savunmada hata yapma geleneği devam edince 3. dakikada Eze’nin şutunda Anıl topa ayak koyarak gole izin vermedi. 5’te Eren’in şutu yandan auta çıktı. Ne oluyoruz derken, 8. dakikada kazanılan çiftvuruşu kullanan Burak Kapacak’ın sağdan ceza sahasına ortasında topa iyi yükselen Tayfur Bingöl kafayla topu ağlara gönderip Bursaspor’a nefes aldırdı. 14. dakikada Eze’nin şutunu kaleci Çağlar yine çelerek takımını ayakta tuttu. İlk golün asistini yapan Burak Kapacak’ın 18’deki şutunda kaleci Karacic’in parmaklarının ucuyla topu kornere çelerek Timsah’ın farkı ikiye çıkarmasına engel oldu.

FARK BİR TÜRLÜ AÇILMADI

Çağlar, 27’de Diop’un şutuna da geçit vermeyip kazanmayı çok istediğini gösterdi.

İkinci devrede farkı açmak isteyen Bursaspor, Özer ve Burak ile kaleyi yoklasa da bir türlü Adanaspor’un guardını düşüremedi. İrfan Buz, 66’da Burak Kapacak-Traore, 72’de Kubilay-Ali Akman ve Burak Altıparmak-Recep Aydın değişimleriyle oyuna müdahale etse de beklenen gol bir türlü gelmedi. 74. dakikada Traore’nin topunu Karacic’in çizgi üzerinde tutması şanssızlıktı. Son dakikalarda Adanaspor’un yarattığı tehlikeleri savuşturmasını bilen yeşil beyazlı takım 1-0’da olsa kazanarak zirve yarışına tutundu.

Bu maçta Kerem Can ve Anıl Karaer’in sarı kart görerek cezalı duruma düşmesi salı günü Giresunspor ile oynanacak deplasman maçı öncesi keyifleri kaçırsa da İrfan Hoca 3 günlük süreçte alternatifleri hazırlayacaktır.

Bursa artık bu takımdan son 4 maçını da kazanıp adını Süper Lig’e yazdırmasını bekliyor….

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X