Erdal Akçay
Erdal Akçay

Coşkun’a rağmen!

Aslında Bursaspor olarak hiç alışık olmadığımız bir devre arası geçirdik…

Bir takım düşünün ligin 5 şampiyonundan biri olsun, aralık ayından bu yana sadece borçları ve oyuncularına gelen transfer teklifleriyle gündeme gelsin.

Bir gün Ozan, bir gün Serdar, birgün Şener, bir gün Fernandao, Volkan, hatta Harun rakiplerin rüyalarını süslesin, manşetlere çıkarılsın.

Türk futbol tarihini yeniden yazmış bu kulübün son iki ayda yaşadığı bu tabloya umarız bir daha tanıklık etmeyiz de gideceklerle değil, geleceklerle gündem yaratırız.

Teknik Direktör Şenol Güneş’i tebrik etmek lazım.

Böylesine sıkıntılı süreçte futbolcularının transfer görüşmeleriyle kafalarının karışma riskini en alt seviyede tutmak için önemli hamleler yaptı.

Sezon sonundaki değeriniz bugünden daha az olmayacak” söylemini içerdeki futbolcular için önemli mesaj olarak görüyorum.

Torku Arena’ya karma karışık duygularla çıkan yeşil beyazlı takımı savunma anlamında hiç bu kadar kötü görmemiştik.

Josue’nin yokluğunda Belluschi’nin öne çıkarılmasıyla takım savunmasında oluşan zaafa rağmen hücumda üretilen fırsatlar seyir zevki veren bir maç ortaya çıkardı.

Devre arasının en çok Harun’a yaradığını görmek sevindiriciydi. Kalesinde güven veren ve önemli kurtarışlar yapan Harun’u hep böyle görmek istiyoruz.

Fernandao’nun kaçırdıklarıyla saç baş yoldurduğu mücadelede gol perdesini açan Volkan Şen, 44’te Civelli ve 90+2’de Fernandao’ya attırdığı gollerle Torku Arena’nın matadoru oldu.

Timsah’ın genç isimlerinden özellikle Ozan Tufan ile Emre Taşdemir‘i de dünkü oyunlarından dolayı kutlarım. Hele hele Ozan çok istekliydi.

Maçın kader anlarını Harun’un kurtardığı kritik iki pozisyon olarak görebiliriz. Ancak, 50. dakikada Torje’nin orta alanda Bekir’e tekmesine hakem Mustafa İlker Coşkun’un seyirci alıp hem de devam kararı vermesi ardından da beraberlik golünün yenmesi affedilir gibi değildi. Taraftarların “Futbolun katili Türk hakemleri” diye tempo tutmakta ne kadar haklı olduğunu gördük. Gözünün önündeki bir pozisyonda Bekir’e yapılmış faulü nasıl vermez, kırmızı kartını çıkarmazsın ve elinde “devam” işareti yaparsın ey Coşkun!

Ya 54’te yine gözünün önünde Civelli’nin ceza sahası içinde kolundan çekilmesine nasıl devam dersin?

Yat kalk “Fernandao son saniyede gol attı da Bursaspor kazandı” diye dua et…

Anlaşılan o ki Bursaspor’un 2015’te de tek rakibi hakemler olacak…

Konya’dan galibiyeti söke söke çıkarıp puanını 29’a yükselten Bursaspor’la bu şehir ne kadar gurur duysa azdır.

Emeği geçenlere teşekkürler…

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X