Erdal Akçay
Erdal Akçay

Diriliş yolunda cenk başladı! 1-0

Köşe Yazısını Dinle

Bursaspor, taraftarının önündeki ilk maçta Batman’ı tecrübeli oyuncusunun golüyle devirdi

10 bini aşkın taraftarın müthiş desteğiyle sahaya çıkan yeşil beyazlılar, 28. dakikada Enver Cenk Şahin’in nefis golüyle 3 puanın sahibi oldu. Maç sonunda galibiyet sevinci tribünlerle paylaşıldı.

Tarihinde ilk kez TFF 2.Lig’de mücadele eden Bursaspor, geçen hafta Afyonspor’a deplasmanda 87. dakikada yediği golle 1-0 mağlup olmuştu. Transfer tahtasının kapalı olması nedeniyle kadro oluşturmakta zorlanan ve altyapı çıkışlı genç oyuncularına sarılan yeşil beyazlı takım dün akşam taraftarıyla ilk buluşmasında Batman Petrolspor’u 1-0 yendi.

Timsah Park’ta mücadele öncesinde zeminin hayli kötü oluşu can sıkarken, tribünlere koşan 10 bini aşkın taraftarın verdiği destek ise müthişti.

Bursaspor’u lig fark etmeksizin içeride dışarıda yalnız bırakmayan taraftar yıllar sonra kağıt biletle girdikleri maçta bir an olsun susmadı.

BERAT-EREN GÖREVE

Teknik Direktör Tahsin Tam geçen haftaki kadrodan sadece Hamza Baran Arıkan’ı yedeğe çekip, Eren Güler-Berat Altındiş ikilisini birden sahaya sürerken, deneyimli isimler Enver Cenk Şahin, Hasan Ayaroğlu ve Kubilay Sönmez beklenen performansı sahaya yansıtınca skorda geldi.

Bursa’ya 2’de 2 yaparak lider gelen Batman Petrol karşısında ilk dakikalarda rakibini tartan yeşil beyazlılar ilerleyen bölümde pozisyonlar da buldu. Henüz 16’da Eren Güler’in ceza sahası içinde yerde kalışında Bursaspor’un penaltısını es geçen hakem Bayram Başkan tribünlerden yoğun tepki aldı.

KAPTAN GEMİYİ KURTARDI

Sahanın en iyilerinden Enver Cenk’in getirip Berat’ın net fırsattan yararlanamadığı pozisyonda taraftar saç baş yolarken, 28. dakikada Hasan Ayaroğlu’nun rakibine baskısı golü de getirdi. Kaptan Enver Cenk Şahin sağ çaprazdan ceza sahasına sokulup sol ayağıyla yaptığı nefis vuruşla topu ağlara gönderip takımını 1-0 öne geçirdi. Bursaspor’un 2.Lig’deki ve bu sezonki ilk golünü atan Enver Cenk gemiyi kurtaran kaptan olarak sevincini tribünlerle paylaştı.

BU NASIL ZEMİN BÖYLE?

Eren Güler’in 31’de çime takılıp geçirdiği sakatlığın ardırdan sahayı sedye ile terk etmesi moralleri bozarken, devreye önde giren Bursaspor, ikinci yarıda Batman Petrol’ün 3 oyuncu değiştirmesiyle birlikte kendi yarı alanından çıkmakta zorlandı.

  1. dakikada Hasan Ayaroğlu’na yaptığı faul sonrası Koray Baykara’nın ikinci sarıdan atılmasıyla birlikte Batman Petrol 10 kişi kalırken, Teknik Direktör Tahsin Tam Berat-Hamza Baran ve sakatlanan Hasan’ın yerine de Deniz Dirk’i alarak Enver Cenk Şahin’i ileri uca gönderdi.

82, 84 ve 86. dakikalarda rakip kaleye tek başına Cenk’e giden Enver farkı arttıracak golleri bulamasa da Bursaspor’a sezonun ilk galibiyetini kazandırarak geceye damga vurdu.

OYNADIKÇA GELİŞECEKLER

Kısıtlı kadroyla mücadele etmek zorunda kalan yeşil beyazlı takımın bu zorlu maratonda yol alabilmesi için taraftarının hep böyle desteğine ihtiyacı olacak.

Tahsin Hoca hedefi play-off potası olarak belirlese de daha yapacak çok işi var.

Kadro derinliği olmayan ve ilk kez profesyonel maçlara çıkan bu gencecik çocuklar oynadıkça ve geliştikte daha diri ve coşkulu bir Bursaspor izleyebiliriz.

Şimdilik bu galibiyetin keyfini çıkaralım.

Hafta içinde oynanacak Çorum FK deplasman maçı sonrası pazar günü Sivas Belediyespor ile çıkılacak iç saha mücadelesinde daha fazla tribün desteği gerekecek.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X