Erdal Akçay
Erdal Akçay

Dramatik son

Haftalardır Bursaspor’un kadro derinliği olmamasından söz edip durduk.

Teknik Direktör Şenol Güneş dar kadro nedeniyle yoğun lig ve kupa maratonunda rotasyon yapamadan takımı sahaya sürmek zorunda kaldı.

Gençlerbirliği gibi zor bir maçtan hemen 2 gün sonra Başakşehir ile 120 dakikayı bulan ve penaltılarla sonuçlanan kupa maçında takımın ne kadar yorulduğunu dün Olimpiyat Stadı’nda açık seçik gördük.

Bununla birlikte sarı kart cezalısı durumuna düşen Volkan Şen’in yokluğu da büyük kayıptı. Serdar’ın erken sakatlığı da tuz biber oldu.

Kötü zeminin de ligin en iyi futbolunu sergileyen Bursaspor’un oyununu etkilediğini belirtebiliriz.

Maçın henüz başında Bakambu’nun kaleciyle burun buruna geleceği pozisyona ofsayt bayrağı kalkması, buna rağmen Fransız’ın ikinci fırsatı golle sonuçlandırıp takımını öne geçirmesiyle Timsah’ın moral motivasyonunun arttmasını bekledik.

Ne varki Şener’in bitkin halini ve Volkan’ın yokluğunu fırsat bilen, her iki kanadı da iyi kullanan Gökhan Töre bir türlü durdurulamadı.

Maç Gökhan ile maçta müthiş kurtarışlar yapan Harun arasında geçti desek yalan olmaz.

Sahada Bursaspor’un geçmiş maçlardaki yüksek tempolu oyunundan eser yoktu. İkinci devrede yorgunluk belirtisinden ve Biliç’in Kerim ve Oğuzhan hamleleriyle tamamen risk almasından dolayı Bursaspor atağa çıkmakta zorlandı.

63’te Franco’ya tekme savuran Fernandao’ya kırmızı kart çıkaramayan Mustafa Kamil Abitoğlu maç 2-2 devam ederken, 90+2’de Şener’in Kerim’e dokunuşunda penaltı noktasını göstererek Kartal’ın yeniden zirveye konmasında başrol oynamanın hazzını yaşadı.

Pozisyonda Şener’in hatası büyük. Ancak Beşiktaş 2-1 önde olsaydı Abitoğlu aynı kararı verebilirmiydi, bence hayır…

Bu sezon TFF ve yayıncı kuruluş İstanbul’un üçüzlerinin nefes nefese şampiyonluk yarışını son haftaya kadar sürdürmesini istiyor. Çünkü işlerine böyle geliyor. Aralarına başka bir takımın girmesine de izin vermeyecekler.

Olimpiyat Stadı’nda öne geçip, geriye düştüğümüz, 90. dakikada Ozan Tufan ile beraberliği yakaladığımiz maçta Beşiktaş’a penaltı golüyle kurban edilerek adeta dramatik bir son yaşadık.

Bundan sonraki hedef kupayla birlikte, ligdeki 4.’lük pozisyonunu korumak olmalı.

Ç.Rize maçında iki tribünün kapalı olacağını, Şener’in kırmızı, Fernandao’nun sarı kart cezası nedeniyle oynamayacak oluşu en çok Şenol Hoca’nın rüyalarını kaçırıyordur.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X