Erdal Akçay
Erdal Akçay

Elde var bir!

Türk futbolunun en büyük sorunlarından biri 3 gün arayla oynanan maçlardabeklenen performansın sergilenememesi.
Buna kulüp takımlarımızda olduğu kadar Milli Takımımızda da defalarca tanık olduk.
Avrupa`nın üst düzey liglerinde futbolcular her hafta iki maç oynamayı alışkanlık haline getirmişken, biz ülke olarak bir türlü bu anlayışı oturtamadık.
Pazartesi akşamı Fenerbahçe karşısında tempolu oynayan ve galibiyeti kaçıranBursaspor dün akşam İstanbul`da Başakşehir önünde beklentilere cevap veremedi.
Takım savunmasını çok iyi yapan ve ligin en az gol yiyen ekibi unvanını koruyan Başakşehir karşısında çok fazla top kaybı yapan yeşil beyazlılar ne yazık ki bulduğu bir kaç pozisyonu da değerlendiremeyince üst üste 3. beraberliğini aldı. Erciyes, Fenerbahçe ve Başakşehir karşısında bırakılan 6 puan Bursaspor`un zirve yarışında geride kalmasına neden oldu.
Belluschi, Ozan Tufan, Josue`nin yorgun, Bakambu`nun da etkisiz olması nedeniyle Bursaspor`un bir türlü arzulanan oyunu sergileyemediğini belirtelim.
Düşük tempoda geçen maçta iki takımda beraberliği kar sayabilir.
Ne varki hedefi Avrupa olan takım için bu maçı kayıp 2 puan olarak görmek gerekir diye düşünüyorum.
Bursaspor`un alıştığımız süratli oynama özelliğini bu maçta gösterememesi lig ve kupa maçlarıyla yoğun geçecek aralık ayı öncesinde ciddi bir uyarı olarak algılanmalı.
Dünkü skorun ortaya çıkmasında Abdullah Avcı faktörü de vardı elbette. Bursaspor`un hızını kesmek için her türlü önlemi aldığı apaçık ortadaydı.
İki takımın topla oynama sürelerine baktığımızda Başakşehir`in 19,20, Bursaspor`un 25,44 dakika topla oynaması kimin kazanmak, kimin kaybetmemek için oynadığını da ortaya koyuyordu. Ne varki kaleye çekilen isabetli şutlarda Başakşehir`in 0/6, Bursaspor`un 0/15`lik istatiğe sahip olması gol girişimlerinde yaşanan etkisinliğin de bir göstergesi oldu.
11. haftada 16 puana ulaşan Bursaspor, 7 Aralık`ta başlayıp 3 Ocak`ta sona erecek 28 günlük süreçte 5 lig ve 4 kupa olmak üzere toplam 9 maç oynayacak.
Şenol Hoca takımın bu yoğun maç trafiğinden arzulanan sonuçlarla çıkması için mutlaka tedbir almalı.
Yeşil beyazlı taraftara da bu zorlu süreçte büyük görev düşecek. Fenerbahçe maçının faturası iki tribünün kapanmasıyla ağır oldu. TFF, ceza vermek için aportta bekliyor. Bu nedenle bundan sonraki maçlardaBursaspor`a ceza getirecek davranışlardan uzak durmakta yarar var.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X