Erdal Akçay
Erdal Akçay

Elektrik kesildi!

Bu sezon her anlamda yokluk içinde mücadele eden Bursaspor’un Ümraniyespor karşısındaki çaresizliğine ilk kez tanık olduk dün akşam. Anlaşılan o ki hafta başında kulübün elektrik borcu nedeniyle stadyumun elektriğinin kesilmesi takıma da yansımış. Her ne kadar borç ötelenerek şalter kaldırılsa da Bursaspor ilk dakikadan son ana kadar bir türlü oyuna giremedi.

Bursaspor bu ligin en genç ve dinamik takımlarından biri. Deneyim eksikliği olsa da en büyük kozu koşup mücadele etmesiydi. Alınan galibiyetler ve atılan 19 gol de bundan gelmedi mi? Ancak yeşil beyazlı takımı iyi etüd eden Ümraniyespor cephesi dün akşam Bursaspor’un adeta şalterini indirdi.

Şut imkânı bulamayan ve rakibini bir türlü açamayan yeşil beyazlı ekip haftalar sonra kaleye geçen Mehmet Ataberk Dadakdeniz’e dua etmeli. Yoksa skor çok daha farklı olurdu.

Maçtaki ilk organize atağını 42. dakikada geliştiren bunu da Burak Altıparmak’ın kararsızlığı sonucu değerlendiremeyen yeşil beyazlılar 45+1’de köşe atışından, yani yine bir duran toptan kalesinde gol görmesini anlayabilmek mümkün değil. Bir takım sezon başından bu yana çalıştığı yerden gol yer mi? Sağbek Alaaddin köşe atışı kullanıyor, stoper Alim Öztürk kafayı yükselmeye bile gerek görmeden vuruyor, Onur ile Recep’in bakışları arasında top ağlara gidiyor. Sanki bu oyuncular hipnozla uyutulmuş.

İkinci yarıya Recep-Burak Kapacak değişimiyle başlansa da Ümraniye disiplinli oyununu sürdürüp bulduğu pozisyonlarda Kaleci Ataberk’i fazlasıyla terletti. İlk kez bu maçta stoperde görev yapan Cüneyt-Ertuğrul ikilisi de yokları oynayınca hava sahası delik deşik oldu.

Ataberk’in kurtarışlarıyla ayakta kalmaya çalışan Bursaspor 52’de yine köşe atışından bir başka stoper Glumac’ın yükselmeden kafayla topu ağlara göndermesi gardımızı iyice düşürdü.

77’de Emirhan’ın frikikten attığı nefis golle umutlanır gibi olsak da 82’de Okan Derici’nin derinleme pasında Cüneyt ile Ramazan’ın arkasına sarkan Moussa Sow, Ataberk ile burun buruna kaldığı pozisyonda maçın skorunu ilan eden isim oldu.

Büyükşehir Belediye Stadı’nda lig ve kupada üst üste 5 maçtır kazanan Bursaspor’un dün akşam aldığı beklenmedik bu yenilgi sonrası öncelikle hedefi yeniden belirlenmekte fayda var.

Umarım salı günü Bandırma deplasmanında kendisini yenilemiş bir Bursaspor izleriz. Kafalar Ümraniye maçında kalırsa işte o zaman daha sıkıntılı günlere doğru yol alırız.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X