Erdal Akçay
Erdal Akçay

En gerçekçi proje!

Erdal Bursaspor`un 2010 yılındaki şampiyonluğunun ardından kulübün gerçek anlamda kurumsal yapıya büründürülememesi ve son 3 yönetimin büyük icraatları (!) sonucu borç gırtlağa kadar dayanmış durumda…
Geçmişte ödenmeyen vergi borçları, transferde har vurup harman savurma, şampiyonlukla borcunu sıfırlayıp kasasına ciddi bir para koyan yeşil beyazlı kulübü bugün daha kötü bir pozisyona getirdi.
Günü kurtarma adına bir bankadan kullanılan 54 milyon liralık kredinin yıllık 8 milyon lira da faiz ödemesi var. Geliri 46 milyon, gideri ise 90 milyon lira olan kulüp ne yazık ki hızla felakete sürükleniyor.
Her yıl 40 milyon lira içeri giren Bursaspor`un mayısta 80 milyon liraya yakın bütçe açığı vermesi öngörülüyor.
Yani Bursaspor`un mali yapısı yerle bir olmuş, ağlayanı yok…
51 yılını geride bırakmaya hazırlanan yeşil beyazlı kulübün geleceğini kurtaracak gerçekçi projelere ihtiyaç var.
Taraftarın tepki gösterip çok sevdiği takımını dahi yalnız bırakmayı göze aldığı passolig kart satışından kısa vadede 45 milyon lira gelir beklemenin hayalcilikten öteye gitmeyeceği ortada. Bu konuda ciddi çalışmaya ve tanıtıma ihtiyaç var.
Taraftara para kasası gözüyle bakmamak ve aidiyet duygusunu ön plana çıkarmakta fayda var.
Rengini Elektriğinle Belli Et” sloganıyla hayata geçirilmek istenen Bursaspor Elektrik Projesi de ne yazık ki büyük çoğunluğu aylık 135 liranın altında fatura ödeyen taraftara hitap etmiyor. Şehirdeki sanayici, işadamı ve esnafın kapısını aşındırmak lazım.
Burada da öncülüğü yönetim yapmalı. Herkesin bir işyeri olduğuna göre kampanyayı kendinizden başlatıp, ondan sonra da şehirden destek istense daha gerçekçi olur.
Bursaspor Alışveriş Merkezi, Bursaspor Benzin İstasyonları, Bursaspor Koleji mutlaka hayata geçirilmeli…
Yeni sezona hazır olması beklenen Timsah Arena başlı başına bir proje. Bu kaynak Büyükşehir Belediyesi ile anlaşmaya gidilerek çok iyi değerlendirilmeli.
45 bin kişilik stadyum ancak insanla, yani taraftarla yaşayabilir. Sportif başarı gelmeden bırakın locayı, kombine bilet satmakta dahi zorlanırsınız.
İş dönüyor dolaşıyor saha sonuçlarına geliyor. Burada sorumluluk alacak olan da futbolcular ile Teknik Direktör Şenol Güneş olacak.
Kasa tam takırken banka kredisiyle yerli yersiz yapılan transferlerle oluşturulan ve önemli bir bölümü atıl durumdaki kadroyu iyi değerlendirip tavşan çıkarmaktan başka çare yok.
Bursaspor`u bu borç kamburundan ancak Süper Lig şampiyonluğu kurtarabilir.
Yanie kurtuluş bir bakıma yeniden Şampiyonlar Ligi`ne katılmakta…
Bunun için de herkesin işine dört elle sarılması şart.
2010`daki birlikteliği, o ruhu yeniden ortaya çıkarmak için kulüp içinde huzur ortamı yaratılmalı. Bunu sağlayacakta yönetimin ta kendisidir…
Sen-ben, koltuk kavgasını, şöhret sevdasını bir kenara bırakın futbolcularınıza teknik adamınıza samimiyetinizi gösterin.
Ayrıca milyon Euro`lar verdiğiniz futbolculara, Gençlerbirliği ve Ç.Rize`yi yendiler diye 15`er bin lira prim vermekte neyin nesi oluyor. Gören de Avrupa kupalarında maç kazanmışlar zannedecek. Bursaspor`un bol keseden dağıtılacak parası var da biz mi bilmiyoruz?
Sayın başkan ve yönetim; lütfen kulübün imkanlarını da kendi özel işlerinizde kullanmaktan vazgeçin. Alan değil, veren olun ki Bursaspor için bir kapı çaldığınızda insanlar sizin samimiyetinize inanıp katkıda bulunsun.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X