Erdal Akçay
Erdal Akçay

Enseyi karartmamak gerek

Köşe Yazısını Dinle

Bursaspor bu sezon yokluklar içinde bir mucizeyi gerçekleştirmeye çalışıyor. Rakiplerinin, dün akşamki Altınordu dahil transfer yapma rekorları kırdığı ligde büyük çoğunluğu kendi öz kaynağından yetişmiş futbolcularla Süper Lig’e dönüş mücadelesi veriyor.

Özellikle geçen haftaki Adana Demir deplasman galibiyetiyle play-off hattına iyice yaklaşan ve taraftarına da “O sene bu sene olacak” dedirtmeye başlayan Bursaspor’un Altınordu karşısında yaşadığı 3 puanlık kayba üzülmemek elde değil.

Emirhan ve Furkan Emre’nin sarı kart cezalısı, Aykut’un gribal enfeksiyon geçirmesi nedeniyle ancak kulübede oturması dar bir kadroyla mücadele eden takımı fazlasıyla etkilediğini gözlemledik.

Üstüne üstlük Ümit ve U19 yaş milli takımlara giden 7 futbolcunun ancak cuma günü Özlüce’ye dönebilmeleri, Altınordu maçı hazırlıklarının pek verimli geçmediğinin de göstergesi oldu. Bu isimlerden İsmail Çokçalış, Ozan İsmail Koç, Batuhan Kör, Ali Akman ve Ertuğrul Kurtuluş’un ilk 11’de sahaya çıktığını düşünürsek, teknik heyetin çaresizliğini anlayabiliriz.

Oyuncu değişikliği planlamasındaki yapılan hata Ertuğrul Kurtuluş’un uzatmalar dahil son 15 dakikada sakat sakat oynamasına neden oldu. Yenen ikinci golde de yapacak fazla bir şeyi yoktu.

Her şeye rağmen Bursaspor 36’da Batuhan Kör ile öne geçtiği maçı kazanabilirdi. İlk devrede öyle goller kaçtı ki şanssızlık mı, beceriksizlik mi bileyim bilemiyorum.

2013 yılından bu yana Altınordu’nun başında olan Hüseyin Eroğlu, ikinci devrede yaptığı hamlelerle özellikle son bölümde yorulan Bursaspor’un maçı kazanıp eşiği atlamasına izin vermedi.

Galibiyet halinde bu sezon ilk kez play-off potasına girme fırsatını kaçıran bu takım geride kalan 15 maçta yine yapacağı galibiyet serileriyle ilk 6’yı zorlayacaktır. 6 haftalık yenilmezlik serisinin sona ermesini nazar boncuğu olarak görüp, bu maçtan gerekli dersleri alarak Giresun deplasmanına iyi hazırlanmak lazım. Üst üste 19 maçta gol atma başarısı gösteren Bursaspor iç sahadaki bu kayıpları dışarda telafi edecek potansiyele sahip.

Özellikle genç oyuncular her geçen gün kendilerini geliştiriyor. Transfer döneminin bugün sona ermesinin ardından dağılan kafalarda daha fazla sahaya odaklanacaktır.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X