Erdal Akçay
Erdal Akçay

Evlere şenlik savunmamız var!

Köşe Yazısını Dinle

Galatasaray karşısında üçlü defans deneyen Bursaspor, rakibine farklı kaybetti.

Florya Metin Oktay Tesisleri’nde oynanan karşılaşmada 4, 17, 44’te Mbaye Diagne, 8’de Oğulcan Çağlayan ve 59’da Ömer Bayram’ın gollerine engel olamayan yeşil beyazlılar, 29’da İsmail Yüksek ve 38’de Elton Acolatse ile iki gol bulabildi.

Spor Toto 1.Lig’de deplasmanda Kocaelispor’a 2-1 kaybederek zirve yarışında ağır bir yara alan Bursaspor, milli arayı değerlendirmek amacıyla dün İstanbul’da Galatasaray ile hazırlık maçı oynadı. Florya Metin Oktay Tesisleri’ndeki karşılaşmada Teknik Direktör Özcan Bizati, milli takımlarda bulunan Namık Alaskarov, Batuhan Kör ve Taha Altıkardeş’in yokluğunda kırmızı kart cezalıları Nicolas Zalazar ve Tim Mazavz’ı da kulübede tutup üçlü defansı denedi. Cim Bom karşısına 3-4-3 düzeninde çıkan yeşil beyazlılarda kaleci Erhan’ın önünde, Aykut, Kubilay, Capan, orta alanda Mert, İsmail, Burak, Emirhan, ileri üçlüde Hasan, Acolatse ve Bruno oynadı.

Ancak daha ilk dakikadan itibaren savunması yol geçen hanına dönen Bursaspor, Mbaye Diagne (3) ve Oğulcan Çağlayan’ı bir türlü durduramayınca ilk devre biterken kalesinde 4 gol görmüş oldu.

İSMAİL YÜKSEK’E NAZAR BONCUĞU

3-0’dan sonra dörtlü defansa dönüp Mert’i sağ, Emirhan’ı sol beke çekip, Capan ile Kubilay’ı stoperde görevlendiren Özcan Hoca, Aykut’u da ön liberoya kaydırdı. Daha derli toplu bir görüntü sergileyen yeşil beyazlı takım rakip kalede pozisyon da üretmeye başladı. Sarı kart cezası nedeniyle Kocaeli maçını kaçıran İsmail Yüksek 29’da Acolatse’nin asistinde topu ağlara gönderirken, 37’de bir şutu da az farkla auta çıktı. Bursaspor’da 11’in vazgeçilmezi olduğunu bir kez daha kanıtlayan İsmail’in 38’de attığı nefis pasla orta alandan savunmanın arkasına sarkan Acolatse topu ağlara göndererek özel maçta da olsa gol orucunu bozmuş oldu. Elton Acolatse dünkü maçtaki bir gol ve bir asistlik performansıyla Matavz’ın yokluğunda ileri uçta görev alabileceğini Özcan Bizati’ye de göstermiş oldu.

Kubilay’ın tayming hatası sonucu bomboş kalan Diagne’nin devre biterken kaydettiği gol, Bursaspor’un özellikle savunma anlamında daha çok çalışması gerektiğini gösterdi.

İkinci yarıda yapılan oyuncu değişiklikleriyle birlikte Erhan, Kubilay, Aykut, Emirhan, Bruno, Capan, Mert ve İsmail kenara gelirken, Canberk, Zalazar, Kerem, Vefa, Ofosu, Cüneyt ve Uğur Kaan ve Eren Güler forma şansı buldu.

VEFA SÜREYİ HAK EDİYOR

Vefa Temel aldığı süreyi en iyi şekilde kullanmaya çalışırken, sadece hazırlık maçlarında değil, ligde de artık yedekten de olsa oyuna girmeyi hak ettiğini gösterdi. Özcan Hoca bu genç yetenekten mutlaka yararlanmayı düşünmeli. Dünkü maçta önce kanatta ikinci yarıda ise sol bekte görev yapan Hasan Ayaroğlu da süre aldıkça takıma katkı vereceğinin sinyalini yaktı.

Hazırlık maçı da olsa 83’te Vefa Temel’in şutunda kaleci Fatih’ten dönen topu ağlarla buluşturan Eren Güler’in buz gibi golünün ofsayt bayrağıyla iptal edilmesi hakemlerdeki performans düşüklüğünün devam ettiğinin göstergesi oldu.

Umarım 20 Kasım Cumartesi akşamı İstanbulspor ile Bitci Timsah Park’ta oynanacak karşılaşmaya kadar iyi bir hazırlık dönemi geçirilir ve Bursaspor’u yeniden play-off potasına sokacak bir kıvılcım yakılır.

KÂHİN OLMAYA GEREK YOK

Galatasaray karşısında Bursaspor’un gerçeklerini gören Özcan Bizati Hoca’nın ne istediğini bilen ve ayağı yere sağlam basan bir takım ortaya çıkarmaktan başka bir seçeneği kalmadı artık. Son olarak; Bursaspor üçlü defansa da dönebilir, kadro yapısı buna müsait ancak dünkü 11’le bu işin olmayacağını görmek için 3 gol yemeye gerek var mıydı diye insan soramadan edemiyor.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X