Erdal Akçay
Erdal Akçay

Fabrika ayarlarına dönmek lazım

Köşe Yazısını Dinle

Bursaspor ne yazık ki rüyadan erken uyandı…

Sezon başını, ara transfer dönemini pas geçmeyi, idari hataları bir kenara bırakırsak, her şey deplasmanda 2-1 kazanılan Adana Demir maçının ardından başladı.

Ümit Milli Takım’a giden Ali Akman’ın Alman ekibi Eintracht Franfurk ile sözleşme imzalamasıyla patlak veren krizin yönetilememesi yetmezmiş gibi takımı sarıp sarmalayan koronavirüs vakaları, sakatlıklar, sarı kart cezaları tuz biber oldu.

Son 5 maçta 1 beraberlik ve 4 yenilgi alarak 14 puanlık kayıp yaşayan Bursaspor’un üç maçtır gol dahi atamaması acı verici.

Adeta tükenmişlik sendromu yaşayan takımın son haftalarda sahaya yansıttığı görüntüyü kabul etmek mümkün değil.

Bu takımın ne yapıp edip tekrar fabrika ayarlarına geri dönmesi gerekiyor. Aksi takdirde ilerleyen haftalarda bırakın play-off yarışını, alt gruptaki takımların hedefi haline gelebiliriz.

Açıkçası yönetimden bir beklentim yok. Bugüne kadar süreci nasıl yönetemediklerini hep birlikte görüyoruz.

Teknik Direktör Mustafa Er ve kurmayları bir an önce genç oyuncularını yeniden sahaya motive edip kalan 11 maçtan alınabilecek azami puanı toplamalarını bekliyoruz.

Dünkü karşılaşmaya Onur Atasayar dışında tam kadro çıkan Bursaspor’un bir tek isabetli şut atamadan maçı tamamlaması olacak iş değil. Göztepe’ye attığı 4 golün ardından adeta kayıplara karışan Batuhan Kör’ün kaçırdığı gollere alıştık da Burak Kapacak’a ne demeli. İsmail Çokçalış saha “al da at” demiş sen ayak içiyle plase yapıp takımına hayat vermek yerine estetiğe kaçıp voleyle topu auta gönderiyorsun. Bu nasıl bir ciddiyetsizliktir?

Ya Özer?.. Geçen sezondan bu yana etkili oynadığı maç sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor. Her halde futbolu kafada bitirmiş, uzatmaları oynuyor.

51’de yenen golün ardından maçı çevirebilecek bir pozisyon dahi üretilememesi çaresizliğin göstergesi oldu.

Dün akşamki maçta Bursaspor adına güzel olan tek şey Teksas tribününde cefakâr taraftarın büyük emek sarf ederek sergilediği koreografi oldu. Emeklerinize sağlık.

Son olarak şunu belirtmeden de geçemeyeceğim. Mayıs ayında olağan genel kurul yapılacak. Tarih henüz netleşmedi ancak Bursaspor’un kurtuluşu için güçlü bir oluşuma ve kulübün şirketleşmesine ihtiyaç var. Gerekli adımlar atılmadığı takdirde bu borç yüküyle daha kötü günler kaçınılmaz olur.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X