Erdal Akçay
Erdal Akçay

Fener nasıl söner?

Çarşamba gününden bu yana yeni teknik patron Mutlu Topçu yönetiminde Özlüce Tesisleri’nde çalışan Bursaspor dün TFF 1.Lig ekibi Balıkesirspor karşısında görücüye çıktı.

Taraftara kapalı mücadeyi takip etmeye gelen az sayıdaki yeşil beyaz sevdalısı tesis dışından yaptıkları tezahüratlarla seslerini duyurmaya çalıştılar.

Başkan Ali Ay ve yönetimi kış bahçesinden takımı pür dikkat izlerken, Mutlu Hoca’nın nasıl bir kadro tercihinde bulunacağı ve oyun anlayışındaki olası değişiklikleri gözlemeye çalıştık.

Şunu baştan belirtelim Balıkesirspor deneyimli oyuncularıyla daha iyi bir görüntü sergiledi. Önemli gol fırsatlarını ya değerlendiremediler ya da Harun Tekin geçit vermedi.

Fenerbahçe maçında kalede yine Harun Tekin olacak. Savunmanın sağında Boban Jovic’i, solda Aziz Behic’i göreceğiz. İsmail Konuk’un 4 sarı kart cezalısı oluşu nedeniyle stoperlerde Ertuğrul ile Sivok görev yapacak. Orta alanda Merter ile Şamil oynasa da Jorquera ve Faty alternatifleri maçın gidişatına göre değerlendirilebilir. Stancu solda, Del Valle sağda, Deniz ileri uçta oynadı ama Rumen golcü dışındakilerin hala formayı çok istediklerini gözleyemedik.

Bir ara sert müdahalelere maruz kalan Batalla sakatlanacak diye korktuk.

İkinci devreye 7 değişiklikle başlayan Mutlu Hoca, Şamil’i İsmail’in yanına stopere, Jorquera’yı orta alana aldı. Batalla’nın yerine oynayan Furkan Soyalp basit top kayıplarıyla hocasını sinirlendirdi. Eldeki alternatifler içinde takımı ileri çıkaracak oyuncu bulmaya çalışan Topçu, özellikle kanatları hareketlendirme düşüncesindeydi. Ne var ki Sercan yine etkisizdi. Mert Örnek daha fazla süreyi hak ettiğini gösterdi.

Oyunu dönem dönem kendi yarı alanında kabul eden, pozisyona üretmekte zorlanan ve eski alışkanlıklarından henüz kurtulamadığının görüntüsünü veren Bursaspor’a kupa arası ilaç gibi gelecek. Mutlu Hoca Fenerbahçe maçına kadar daha derli toplu bir takım ortaya çıkaracaktır. Moral motivasyonun arttırılması ve futbolcuların daha fazla sorumluluk alması halinde bu sıkıntılı günler çabuk aşılabilir.

Dün gördük ki ileri uçtaki üçlüden bir tek Stancu’nun forması garanti. Diğer iki formayı kim sırtına geçirecek bunu da hafta sonuna doğru göreceğiz.

12. adama Fenerbahçe maçında büyük görev düşeceği kesin.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X