Erdal Akçay
Erdal Akçay

Final biletini Adana’ya bıraktık

Play-off yarı final ilk maçında Adana Demir ile golsüz berabere kaldık.

7’de Traore, 47’de Diarra ve 80’de Kubilay ile 3 net fırsattan yararlanamayan Bursaspor’a pazar akşamki rövanşta galibiyetin dışında gollü beraberlikte yetecek.

Türk futbolunun 5. şampiyonu Bursaspor’un yeri daima Süper Lig olmalı… Bu takım en üst ligde sürekli zirveye oynayıp ülkemizi Avrupa kupalarında temsil etmeli…

2010’daki Süper Lig şampiyonluğunun ardından Devler Ligi ve 3 yıl UEFA Avrupa Ligi’nde boy gösteren yeşil beyazlı kulüp kötü yönetilmesinin, teknik adam seçimi ve transferde yapılan hatalar sonucu hem dağ gibi bir borç yükünün altına girdi hem de TFF 1. Lig’e düştü. Borçsuzluk kağıdı alamadığı için TFF tarafından 3 puan silme cezası aldı.

34 haftalık maratonu ilk ikide bitirip Süper Lig’e direkt yükselmeyi özellikle iç sahadaki 16 kayıp puanla ıskaladı. Bu da yetmezmiş gibi Hatay’a deplasmanda yenilerek play-off yarıfinalinde daha kolay geçilebilecek (bu sezon 2 kez yendik) Akhisarspor yerine zoru seçerek Adana Demir’in rakibi oldu.

Yeşil beyazlı taraftarın maçtan bir gün önce Timsah Arena’ya gidip takımı bağrına basması oldukça anlamlıydı. Futbolculara bu şehrin Süper Lig’i ne kadar çok istediğini gösteren taraftarın ardından sahne Teknik Direktör İrfan Buz ve talebelerine bırakıldı. Dün akşam sahaya bu bilinçle çıkan yeşil beyazlı kramponların iki ayaklı play-off’un ilk raundunda kalesinde gol görmemesi çok önemliydi.

Bursa’ya beraberlik için gelen ve kontra çıkışlarla gol arayan Adana ekibi karşısında ilk devrede işler pek istenildiği gibi gitmedi.

Traore ve Özer’in iki şutunda kaleci Kurtuluş geçit vermezken, Bursaspor’un kullandığı iki köşe atışında hızlı çıkan Adana Demir’in Mehmet Akyüz’ün vuruşunda Çağlar Şahin topu ayağıyla uzaklaştırdı, Dibba da topu dışarı gönderdi.

Hakem Mete Kalkavan’ın Shehu’nun ayağına iki kez basılmasını es geçmesi, Seleznov’un ceza sahası içinde kendini yerde bulduğu pozisyonda VAR’ın devreye girmeyip kornerle geçiştirilmesi kabul edilemez.

Bunlar yetmezmiş gibi Burak Kapacak’ın hemen hemen her pozisyonda topu ezmesi ve hayal kırıklığı yaratması herşeyin üzerine tuz biber ekti.

2. yarıya Burak Kapacak-Serdar Özkan değişikliğiyle başlayan Bursaspor 47’de Serdar Özkan’ın köşe atışında Mehmet Uslu’dan sekip arkaya düşen topu Diarra’nın bomboş durumda dışarı atmasıyla öne geçme fırsatını kullanamadı.

Özer’in de sakatlanıp çıkmasıyla Recep oyuna dahil olurken, Seleznov-Kubilay değişiminin ardından 80. dakikada şans yine kapıyı çaldı. Kerem ortasını yaptı Diarra kafayla indirdi, Kubilay’ın şutu kaleciden döndü, Anıl’ın tamamladığı top savunmaya çarpıp kornere çıktı.

71 golle ligin en çok atan takımı karşısında kaleni gole kapatmak önemliydi elbet. Ancak pazar günü Adana’da oynanacak rövanş öncesinde atılacak bir gol Bursaspor’u final yolunda dev bir adım atmasını sağlayacaktı. Ne yazık ki golsüz beraberliği ardından Timsah’ın pazar akşamı Adana’da rakibini yenemese de en azından gollü beraberlikle adını finale yazdırmasını bekleyeceğiz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X