Erdal Akçay
Erdal Akçay

Futbol taraftarla güzel

FIFA’nın çiçeği burnunda yeni başkanı Gianni Infantino, futbolseverlerin güvenini yeniden kazanmak istediğini belirterek, taraftar olmadan futbolun bir anlam taşımadığını söyledi. Infantino’nun bu sözleri aslında tam da Türkiye’yi tarif ediyor…

Zaten bunun en güzel örneğini boş tribünler önünde oynanan Bursaspor-Fenerbahçe maçında fazlasıyla görmedik mi?

Futbol Federasyonu’nun atadığı temsilciler maçlarda kulüplere ceza aldırmak için kılı kırk yarıyor, kurullar da ceza üstüne ceza kesip, tribünleri boşaltıyor.

Bu anlayış değişmediği sürece ülkemizde futbolun ileri gitmesinden söz edemeyiz… Tabi bir de renklere göre tutulan raporlar ve verilen cezalar gerçeği var.

Kim ne derse desin Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş‘a bu ülkede sağlanan imtiyaza son verilmedikçe Anadolu’daki hiçbir taraftarın güvenini kazanamazsınız.

‘Hırsız’ sözcüğü için Timsah Arena’nın iki tribününün kapanmasını sağlayanlar, Kadıköy’deki Fenerbahçe-Beşiktaş maçının tüm tribünlerinde edilen küfürlerden ne hikmetse sadece 2 tribüne faturayı kesiyorsa ortada bir kayırma söz konusudur…

Şahsen küfüre de tribün kapatma cezasına da karşıyım…

Teknolojinin her alana girdiği günümüzde verilen toplu ceza insafsızlıktan başka bir şey değildir.

TFF, yeni sezonla ilgili şimdiden çalışmalara başlayıp bu saçma sapan ceza sistemine son vermeli. Siz adateli herkese eşit şekilde dağıtmazsanız, taraftarı tribünden kaçıracak kararlara imza atarsanız, kestiğiniz cezalardan dolayı kulüplerin maddi kayıpları büyüdüğü gibi taraftarlar da bir daha stadyumların önünden geçmez. Sonra da sponsorlar kaçıyor diye ağlanır durursunuz.

Bursaspor bugün Ç.Rizespor ile Avrupa kupaları yarışına ortak olabilme yolunda önemli bir sınavdan geçecek.

PFDK’nın verdiği ceza nedeniyle kartlarına bloke konulan 15 bin dolayındaki taraftar ne yazık ki bu mücadeleyi izleyemeyecek.

Geçen hafta Eskişehir’de Batalla’nın enfes golüyle kazanmasını bilen yeşil beyazlı takım, kupada yarı finale yükselen Ç.Rize’yi Pablo’nun orkestra şefliğinde Necid ve Sercan ile devirip taraftarına güzel bir çay partisi vermesi dileğiyle…

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X