Erdal Akçay
Erdal Akçay

Futbolun katilleri!

Gaziantep’te dün bir kez daha gördük…

Türk futbolu işte bu yüzden ileri değil, geri gidiyor…

Bir tarafta tamamen rakibini oynatmamaya odaklanmış, golü rakibin hatasına ve şansa bırakmış Gaziantep var.

Diğer tarafta ise Elyasa’nın Josue’ye hem de gözünün önünde attığı tekmeye sadece sarı kartını çıkarıp eyyamcılık yapan Hüseyin Göçek... 38. dakikada gelişen bu olayda kırmızı kartını çıkmayan Göçek düdüğünü assa kendi camiasının da onurunu kurtarmış olur.

Kamil Ocak’ta sadece güzel futbolu ve kazanmayı düşünen Bursaspor işte böyle bir ortamdan 3 puanla ayrılarak kalitesini bir kez daha cümle aleme gösterdi.

Sezon başından bu yana hakem hatalarından en çok canı yanan takım olan yeşil beyazlılar tüm engellemelere rağmen 15. haftada 23 puana ulaşmayı başardı.

Şenol Güneş ve talebelerini gösterdikleri üstün mücadeleden dolayı tebrik etmek lazım.

TFF’nin koca bir sezona yaymak yerine lig ve kupa maçlarını hava ve saha şartlarının da ağır geçtiği aralık ayına sığdırma (9 maç) anlamsızlığına rağmen Bursaspor çıktığı her müsabakada galibiyeti hedeflediği için taraflı tarafsız her kesimden takdir görüyor.

Kadro derinliği olmadan önemli işler başaran yeşil beyazlı takımı izlemek gerçekten keyif verici.

Serdar’ın yokluğunda savunmanın göbeğinde Civelli ile birlikte oynayan Şamil, sakatlanıp çıkana kadar partnerinin hatalarını iyi kapattı. Üst üste maç oynamaktan yorgun düştüğü gözlenen Civelli’nin basit hataları olmasa dün Gaziantep pozisyonu ve golü ancak rüyasında görürdü. Bakambu’nun sakat oluşu nedeniyle Şenol Hoca orta alanda farklı bir dizilişe gitti. Ozan Tufan, Belluschi, Bekir üçlüsünden en genci Ozan belki de bu sezonki en kötü maçını oynadı. Henüz 3. dakikada pas yüzünden Josue ile tartışması da anlamsızdı.

Maçta bir topu direkten dönen, Fernandao’ya pas vermediği için de taraftarın tepkisini çeken Volkan Şen yine klasını konuşturdu. Fernandao’ya beraberlik golünü attıran Volkan, Belluschi’nin muhteşem frikiğinin de hazırlayıcısı olarak bu takımın bir parçası olduğunu gösterdi.

3 yıllık sözleşmesi 31 Mayıs’ta sona erecek olan Fernando Daniel Belluschi’ye ayrı bir parantez açmak lazım.

Trabzonspor maçında kart cezalısı Josue’nin pozisyonunda görev yapan ve iyi bir performans sergileyen Belluschi dünkü maçın da en iyisiydi. Lider oyuncu özelliklerini sahaya yansıtan Arjantinli yıldız galibiyet golüne de imza atarak adeta performansını taçlandırdı.

Samsun kupa ve Gaziantep lig maçı galibiyetleri UEFA’dan gelen ceza haberiyle moral bozukluğu yaşayan camianın biraz olsun yüzünü güldürdü.

Bu takıma destek olmak, sahip çıkmak tüm Bursalıların görevi.

Çünkü başka Bursaspor yok…

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X