Erdal Akçay
Erdal Akçay

Geçen günlere yazık!

Başarı için her zaman istikrarı savunmuşumdur...

Bazı özel durumlar dışında yönetimde, teknik adamda ve futbolcu kadrosunda istikrar ile birlikte kurumsallaşmanın önemine hep dikkat çektik.

Bursaspor’un arzulanan noktaya ulaşabilmesi için bu etkenleri yan yana gelmesi gerektiğini her fırsatta vurguladık.

Şampiyonluk sezonundan sonra tarihin en iyi kadro ve teknik adamını bir araya getirmişken kulübü adam gibi yönetecekleri bulamadık.

O güzelim kadro yalanla dolanla yok edilmekle kalmadı satıştan elde edilen 32 milyon Euro buhar oldu, Bursaspor’un ikinci, belki üçüncü şampiyonluğu çalındı.

Giderken de 300 milyon lira borç takıp kulübe bataklığa sürüklediler.

1 yıl önce olağanüstü genel kurulla göreve gelen Başkan Ali Ay iyi niyetli olabilir ancak hamle yapmakta çok geç kaldı.

Bazem olmayınca ısrar etmenin de anlamı olmaz.

Bu takım haftalardır Hamza Hamzaoğlu ile birlikte eriyip gidiyordu. Taraftarla da kan uyuşmazlığı yaşayan teknik adamla iki kez istifasını vermesine rağmen “devam edeceğim” demek hatanın en büyüğü oldu.

2017 yılında Timsah Arena’da üst üste oynanan Trabzon, Akhisar kupa ve Adanaspor maçlarında alınan üç yenilgi, takımın tarlayı andıran bozuk zemininde eriyip gitmesini kabullenmek, bu tabloya seyirci kalmak ne mümkün?

Bursaspor taraftarın dünkü Adanaspor maçında son anlara kadar sadece takımlarını desteklediler. Rakip kaleye bir isabetli şut dahi atamayacak duruma gelen bu takımın baş sorumlusu Hamza Hamzaoğlu’dur.

Merter ile John sakatlığı nedeniyle yoktu. Sivok, Necid, Del Valle ve Sinan’ı da takıma katkıları olmadığı gerekçesiyle kendi insiyatifiyle kadroya almadı. Batalla’yı merkezden sol kanada göndermesi dahiceydi! Jorquera’yı da zaman zaman kanatta oynattı. Şamil ve Faty’nin de neredeyse hiç katkı vermediği bir takımdan galibiyet beklemek büyük hayalcilik olurdu.

Maçtaki tek net pozisyonunu Kubilay ile kaçıran Bursaspor, Adanaspor’a hayal edemeyeceği üç puan ikram edip haftalardır üzerinde oturduğu 5.’lik koltuğunu da Konya’ya temsil etti.

Maçtan sonra OLAY TV’de yaptığımız değerlendirmede, “Bursaspor’un oyun anlayışı bir felaket. Böyle devam ederse ligin dibine doğru hızla ineriz. Teknik adam değişikliği şart. Zararı yönetim görüyor. Siz patronsanız sorunu siz çözeceksiniz. Kredi ile transfer yapıyoruz. Üstüne üstlük gönderilecek hoca yapıyor transferleri. Gelecek teknik adamın transferleri yapması gerekiyordu. Bu konuda çok geç kalındı” görüşünü belirtmiştim.

Yönetim Bursaspor’un hayrına olan kararı geç te olsa aldı.

Şimdi yeni bir teknik adam gelecek. Onun da mutlaka transferde yeni talepleri olacaktır.

31 Ocak’a çok az bir zaman kaldı.

Geçen günlere yazık…

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X