Erdal Akçay
Erdal Akçay

Geleceğe dair

Geçtiğimiz çarşamba günü Trabzonspor’a deplasmanda 1-0 yenilerek Avrupa yarışında ağır yara alan Bursaspor, dün Gaziantep’i Bakambu ve Josue‘nin golleriyle geçerek ilk 5 umudunu son iki haftaya taşıdı.

4 puanlık farkı koruyan Başakşehir’i yakalamanın güç olduğunu düşünürsek, Avni Aker’de kaçan gollerle birlikte kaybedilen beraberliği umarım sezon sonunda aramayız.

Öncelikle dün 32 derecelik bunaltıcı bir sıcakta saat 15.00’te maç oynatan zihniyeti hep birlikte alkışlayalım.

Bırakın koşmayı nefes almanın bile güç olduğu dünkü şartlarda elde edilen galibiyetten dolayı Teknik Direktör Şenol Güneş ve teknik ekibi ile birlikte tüm futbolcuları kutluyorum.

Savunmadaki önemli eksiklere ve moral bozukluğuna rağmen çıkıp görevlerini yapan yeşil beyazlı kramponların sezon sonunda ikili averajda gerisinde olduğu Trabzon’u geçip Avrupa vizesi alarak yaşattıkları bu güzel sezonu taçlandırmasını bekleyeceğiz.

Bursaspor kısıtlı imkanlara rağmen sahada ürettikleriyle Türkiye’nin gıptayla izlediği bir takım oldu.

Bu başarı çıtasını daha ileriye taşıyacak adımlar biran önce atılmalı.

Cumartesi günü yapılan olağan genel kurulda 3 yıllığına göreve seçilen Başkan Recep Bölükbaşı ve yönetiminin omuzunda şimdi daha büyük bir yük var.

Şenol Güneş, Fernandao ve Josue‘nin geleceği, transferin gözdesi Ozan Tufan ve sözleşmesindeki 5 milyon liraya serbest kalır maddesi bir türlü kaldırılamayan Şener‘in durumu biran önce netlik kazanmalı.

Maç sonu basın toplantısında, kongre ve takımdaki geleceğiyle ilgili sorular üzerine, “Kongrede güzel bir ambiyans vardı. Bütün adaylar birbirini kutladı. Kimin kazanacağından çok kazananın bu camiaya ne kazandıracağı önemli. Bu göreve işimizi iyi yapmaya geldik. Benim sözleşmem bittiğinde başka bir hocayla anlaşma sağlanırsa saygı duyarım. Görüşmek için acele etmeye gerek yok. Önce bu takımın oyuncularının kalması önemli. Kongre yapıldı ve yönetim yenilenerek devam ediyor. Hedefleri nedir, bunlar konuşulacak” cevabını veren Şenol Hoca ne kadar güzel saptamalarda bulunmuş.

Mevcut sorunları çözüp geleceği şimdiden planlayabilirsek önümüzdeki sezon şampiyonluğa oynayan bir Bursaspor’dan söz edebiliriz.

Yeni döneminiz hayırlı olsun…

Hadi bakalım kolay gelsin…

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X