Erdal Akçay
Erdal Akçay

Gelsin projeler!

Uzun yıllardır Bursaspor’un kalıcı gelirlere ihtiyacı olduğunu dillendirip duruyoruz.

Geriye baktığımızda Nalbantoğlu Katlıotoparkı dışında kalıcı gelir ne yazık ki bulunmuyor.

Fevzi Çakmak‘taki otopark yapısal sorun nedeniyle kullanılamadı, geri verildi. Minareliçavuş‘daki fabrika binaları yok pahasına heba edildi. Çekirge Havuzlupark Tesisleri işletilemediği için Belediye’ye geri verildi. 2010 yılındaki Süper Lig Şampiyonluğu paraya tahvil edilemedi.

Yakın çevre yolundaki benzin istasyonu ve dükkanlar son anda Başkan Ali Ay ve yönetimi tarafından kurtarılmasa elle tutulur bir şeyi kalmayacaktı Bursaspor’un.

9 ay önce 300 milyon lirayı bulan borçla kulübü devralan yönetim, mevcut borçları bitirecek yeni projeler üretmek için kafa yoruyor.

Kimileri Bursaspor’un spor kulübü olduğunu belirtip, gayrimenkul alınmasına karşı çıkıyor. Ancak kalıcı başarılar için, banka ve geçmiş dönemi kapsayan 100 milyon liralık borcunu kapatmış, ayaklarının üzerinde sağlam duran, giderini karşılayacak gelire sahip bir Bursaspor yaratmaktan da başka çare yok.

Kombine ve loca satışından gerekli katkıyı bulamayan Timsah Arena’nın isim hakkı satışından da 35 milyon Euro bekleyen yönetimin şimdilik bu hedefe ulaşması zor gözüküyor.

Stadyum tamamen bitmeden, uluslararası maçlara evsahipliği yapmadan istenilen rakamlara ulaşmak kolay değil. Dünyada eşi benzeri olmayan stadın tanıtımını dahi doğru düzgün yapamadık henüz.

Trabzonspor kötü gitmesine rağmen, bitmemiş yeni stadından 22 bin kombine ve locaları satmışken Bursa’daki bu ilgisizliği anlamakta insan zorluk çekiyor.

Yeni akaryakıt istasyonu arazileri için kolları sıvayan yönetim, önümüzdeki süreçte Timsah Arena’nın açık ve kapalı otoparklarını da değerlendirilecektir. Gerek batıda, gerekse doğuda inşa edilen hastaneler de faaliyete geçtiğinde bu bölgenin ciddi otopark ihtiyacı olacak.

Yıllık 7 milyon liraya yükseltilen reklam ve sponsorluk gelirlerinin daha da artması için çalışmalar yapıldığını biliyoruz.

Futbol okullarındaki öğrenci sayılarının 500-600’lerden 5-6 binlere çıkarılması için okul sayılarının hızla arttırılması, Bursaspor’un tüm kenti sarıp sarmalaması hem Bursasporluluk bilinci aşılama, hem de gelir sağlama adına önemli.

Şehrimizdeki tüm okulları kapsayacak çalışmalar ve organizasyonlar da yapılmalı. Böylece geleceğin Bursasporlu futbolcuları, yöneticileri ve taraftarları temelden yetişecektir. Karabük’te Bursaspor’u muhteşem şovlarıyla kucaklayan Ünitimsah üyelerinin sayıları yurt genelinde onbirlerle telafuz edildiğinde şampiyonluk şarkılarını daha gür sesle söylemeye başlarız.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X