Erdal Akçay
Erdal Akçay

Gençlerle bağlan hayata!

Bu sene de tıpkı geçen sezon olduğu gibi Ziraat Türkiye Kupası’na pisi pisine veda ettik.

İster sakatlıkların çokluğu, ister Hamza Hamzaoğlu’nun oyuncularını yeterince motive edememesi deyin (çünkü ilk 5 maçta as ağırlıklı kadroyla sahaya çıktı Bursaspor) takımın kupaya odaklanamaması anlaşılır gibi değildi.

Lokum gibi grupta iki galibiyetini de sadece Ümraniyespor’dan alıyor ve Aydınspor ile Akhisar’a 4’er puan ikram ediyorsan bunun adı tek kelimeyle fiyaskodur.

Bursaspor kupa takımıdır diyoruz hep. Belki müzesinde tek kupa da olsa yıllardır finaller, yarı finaller oynadı.Tek sıkıntı sonunu getirememek oldu.

Hamzaoğlu ile yolların ayrılmasının ardından U21 takımının teknik patronu, bir zamanların “Rüzgarın oğlu lakaplı” yıldızı Tunahan Akdoğan ile çıkılan kupaya veda maçında özellikle genç oyuncuların performansı içimizi ısıttı.

Kaderine terk edilen Atatürk Olimpiyat Stadı’nda yağmurlu ve oldukça soğuk bir havada oynanan maçta kaleci Muhammet Şengezer ile birlikte stoper Rüştü Hanlı ik kez oynamalarına rağmen iyi bir performans sergiledi.

Altyapı orijinli oyuncular Gökhan Berkay Yıldız, Mert Örnek ve sakatlanan Sercan’ın yerine giren Berke Yılmaz istek ve arzularıyla Bursaspor altyapısının ne kadar değerli olduğunu kanıtladılar. Furkan Soyalp de final paslarında zaman zaman hata yapsa da Batalla’nın yanında stajını tamamladıktan sonra bu takımın parçası olacağının sinyalini verdi.

Hep diyoruz ya ne varsa gençlerde var diye.

Bursaspor yeni teknik patronunu ararken mutlaka gençlere gereken değeri veren, altyapıdan A Takıma oyuncu akışını kesmeyecek isme ihtiyaç var.

300 milyon lira borçla boğuşurken, gereksiz transferler yapıp kulübü zor duruma düşürmenin anlamı yok.

Elbette bu süreçte özellikle taraftara büyük görev düşüyor.

Yeşil beyazlı formayı giyen altyapı orijinli oyuncuları ıslık ve sözlü tepkilerle sindirmek yerine, alkış ve tezahüratlarla yüreklendirirsek Bursaspor ikinci şampiyonluğa kendi evatlarıyla ulaşıp Türk futbolunda (1990) Bursaspor 2 ve 2010’daki şampiyonluğun ardından üçüncü bir devrim daha yapabilir.

Maçtan önce Tunahan Hoca’nın da oyuncularına dediği gibi “Kupada iddiamız kalmasa da biz Bursaspor’u temsil ediyoruz. Sahaya kim çıkarsa çıksın bu formanın hakkını vermek zorundayız” sözlerini yerine getiren gençleri kutluyorum.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X