Erdal Akçay
Erdal Akçay

Görüntüyü tersine çevirin!

Sıkıntılı geçen sezon hazırlıkları, Avrupa`ya daha ilk turda veda, passolig uygulamasına tepkiler nedeniyle kombine bilet satışlarınında yerlerde sürünmesi, geciken transferler, gidenler, kadro dışı bırakılanların gölgesinde başlayan ligde Galatasaray`dan alınan 2-0`lık yenilgi camiada yüzlerin iyice asılmasına neden oldu.
Bu günlerde kimse puan cetveline bakmaya eli gitmiyor.
Çünkü 4 yıl önce Süper Lig şampiyonu olmuş Bursaspor`u son sırada görmeyi kimse içine sindiremiyor.
Gençlerbirliği deplasmanı, Beşiktaş iç saha maçı ve ardından üst üste çıkılacak Ç.Rize ve Mersin deplasmanlarından yeşil beyazlı takımın nasıl sonuçlar çıkaracağını bugünden kestirmek güç.
Bu zorlu süreçte Teknik Direktör Şenol Güneş ve talebelerine büyük görev düşüyor. Bursaspor`un ilk 5 sıra içinde, zirveyi zorlayan bir takım hüviyetine bürünmesi için ekstra motive olmaları, sorumluluk almaları, yeşil beyazlı renklere gönül verenlerin beklentilerine karşılık verebilmek için ter dökmeleri gerekiyor.
Kim ne derse desin antrenmanlar ve hazırlık maçları, resmi maçların aynasıdır.
Şanlıurfa hazırlık maçındaki görüntünün Galatasaray karşısında tekrarlanması en son örnek…
İşte bugün yeşil beyazlı takım yine bir sınavdan geçecek.
İstanbul`da Kasımpaşa gibi sert bir rakiple oynanacak karşılaşmada özellikle yabancı transferleri canlı izleme fırsatı bulacağız.
Bu maçta Şenol Hoca, kafasında belirlediği 11`in son durumunu görmek isteyecektir. Umarım futbolcular tatil modundan çıkarda gelecek adına camiaya umut pompalarlar.
 
Çağdışı uygulama…
Perşembe günkü gazetemizde Beytullah Süat imzalı “4 yılda 24 kadro dışı” başlıkla haberimizi okumuşsunuzdur. Vakıfköy Tesisleri`nin sürgün yeri olarak anılması, Avrupa şampiyonu, çıkarmış, milli takımlara sayısız genç göndermiş bir kulübün altyapısına yapılmış en büyük kötülük olsa gerek.
Kaldı ki, milyon Euro`ların döndüğü bir pazarda elinizdeki değeri kadro dışı bırakmak kadar çağdışı bir uygulama olamaz. Oyuncunuzun varsa taliplisi satarsınız gider, aksi takdirde para cezası verip faydalanmanın yollarını ararsınız.
500 bin lira garanti ücret istedi diye altyapıya gönderilen Mustafa Batuhan Altıntaş ile Sivasspor`un son güne kadar geri almak için uğraştığı (Mecnun Odyakmaz dün açıkladı) Aydın Karabulut`u kazanmanın yolu aranmalı.
Şenol Hoca, bir baba olarak evlatlarına sahip çıkmalı, yönetim de bu sorunun Bursaspor`un menfaatine çözülmesi için gerekli girişimi yapmalı. Sözleşmesinde 3 milyon Euro`ya serbest kalır maddesi bulunan bir değeri tenekeye çevirmenin kimseye faydası olmaz sanırım.
 
Cennetin çocuğu Ediz
Bursaspor altyapısından yetişen Ediz Bahtiyaroğlu 2004 yılında Ankaraspor`a transfer olmuş, son olarak Eskişehirspor`da oynarken geçirdiği kalp krizi sonucu iki yıl önce aramızdan ayrılmıştı. Genç kardeşimizi bir kez daha rahmetle anıyoruz. Mekanın cennet olsun Ediz…

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X