Erdal Akçay
Erdal Akçay

Göz göre göre gelen hezimet!

Köşe Yazısını Dinle

Batman Petrol galibiyetiyle düşme hattının üzerine çıkan Bursaspor, Çorum FK’ya farklı yenilmekten kurtulamadı.

Taraftarının önünde bırakın hücuma çıkmayı, doğru düzgün savunma bile yapamayan yeşil beyazlı takımın klas ayaklara sahip rakibi karşısında aciz duruma düşmesi yürekleri sızlattı. Kaleci Deniz Aydın kurtarışlarıyla skorun daha da açılmasını önlemesi tek teselli oldu.

Bursaspor’un bu sezon TFF 2.Lig Beyaz Grup’tan düşmemesi Ömer Furkan Banaz yönetimi ile Teknik Direktör İsmail Ertekin ve ekibinin en büyük başarısı olacak…

Ne günlere kaldık…

Çorum FK taraftarının bile “Bursa büyüktür büyük kalacak” ve “Aldırma Bursa aldırma” diye bağırdığı bir ortamda 60 yıllık koca çınarın içine düştüğü durum yürek sızlatıyor…

ÇÖKÜŞÜN SORUMLULARI

1,5 yıl önce transfer tahtasını açıp 100 bin euro etmeyecek oyunculara 7-8 kat fazlasına mukavele imzalatıp ödeme de yapmayanların açtığı yara ne yazık ki kapatılamıyor.

Sadece Luka Capan davası nedeniyle FIFA’dan gelen 2 dönem transfer yasağına henüz ihtarname döneminde şehri ayaklandırmak yerine sessiz kalanlar da Bursaspor’un bugün yaşadığı çöküşten sorumludur.

Elbette sadece 1-2 yıl değil, son 10 yılda göreve gelen yönetimlerin yaptığı dahiyane transferlerle gırtlağa kadar borca batan Bursaspor’un içine düştüğü bu çukurdan çıkabilmesi için şehrin amasız fakatsız dört elle destek vermesi gerekiyor.

SON 4 GÜNE GİRDİK

Bu takım dün Çorum FK maçında bir kez dahaTakviye istiyorum” diye bağırdı ama görünen o ki İsviçre’den müjdeli haber gelmeyecek… CAS’ın yolunu gözlerken, transferin son günü olan 8 Şubat’a da sadece 4 gün kaldı.

Perşembe günkü Divan Kurulu toplantısında konuşan Başkan Ömer Furkan Banaz’dan edindiğimiz izlenim 2 dönem transfer yasağının kalmasına dair umudun olmadığı yönünde.

O zaman yapacak tek şey Bursaspor’un ligi düşme hattının üzerinde tamamlamasını sağlayacak adımları atmak.

FİLİZ LİSANSI ALIN

Futbolcuların performansını daha üst seviyeye çekmek, saha içi hataları azaltmak, takımı ligde tutacak puanların alınmasını sağlamak teknik heyetin görevi. Ödemeleri zamanında yapmak ve kulüple şehir arasında oluşan uçurumu kapatmakta yönetimin sorumluluğu…

Tabiki yönetimin önemli bir görevi daha var…

Nasıl olsa CAS’ta 2 dönem transfer yasağını kaldıramıyoruz bahanesinin arkasına sığınmadan biran önce altyapı transfer yasağını kaldırmalı. Filiz lisans mutlaka alınıp, Vakıfköy Futbol Akademisi beslenmeli. Altyapı takımlarının durumu ortada. Oyuncu gelmezse A Takım nasıl beslenecek?

Ayrıca yaz transfer dönemi de boş geçilecekse, ocak 2024 için şimdiden hazırlık yapılmalı.

Bursaspor’un komşu Eskişehir gibi transfer tahtasını açmak için 4 yıl (7 dönem) bekleme lüksü olamaz.

OTOBANA DÖNDÜ

Geçen hafta Batman Petrol deplasmanında alınan galibiyetle kendini düşme hattının üzerine atan Bursaspor’un Çorum FK karşısında bu kadar aciz duruma düşmesi kabul edilemez. Eski Bursasporlu Murat Yıldırım’ın sahibi olduğu ve kaptanlığını da yaptığı Çorum takımı elini kolunu sallaya sallaya yeşil beyazlı takımın kalesine inip pozisyon üzerine pozisyon buldu. İlk yarıda özellikle sağ kanat otobana dönmüşken önlem alınamaması ve yine aynı bölgeden ikinci devrede gelen art arda goller farklı yenilginin ortaya çıkmasını sağladı.

Hadi hücuma çıkamıyorsunuz hiç olmazsa savunmada sağlam durabilmeliydi takım.

Kaleci Deniz Aydın yüzde yüzlük golleri çıkarmasa kara bir gün yaşayacaktık.

Ligde kalma yolunda 1 puanın dahi büyük öneme sahip olduğu bir haftada alınan farklı yenilgi alt sıralardaki rakiplerin iştahını kabarttı.

Çarşamba günü Sivas Belediye deplasmanından galibiyet çıkarmaktan başka çare yok. Aksi takdirde iç sahadaki Amed maçının önemi daha da artacak. Gerginlik ve gerilimden uzak durmakta fayda var.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X