Erdal Akçay
Erdal Akçay

Gül döktüm yollarına…

Şunu baştan belirtelim dün akşam Bursaspor’un Timsah Arena’da Kayserispor ile oynadığı maça gelmeyenler çok şey kaçırdı…

Geçen hafta Kadıköy’de Fenerbahçe’yi Pablo Martin Batalla’nın kafa golüyle devirip camiaya çifte bayram sevinci yaşatan yeşil beyazlı takıma helal olsun…

Bursaspor’un gerçekten takım olmaya başladığını görmek sevindirici.

Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu ve talebeleri 1-0 geriye düşüp Batalla ile eşitliği sağladıkları ancak İsmail’in atılmasıyla 10 kişi oynamak zorunda kaldıkları Kayseri karşısında haklı bir galibiyete imza attı.

Tribünlere koşan 20 bine yakın taraftarın en zor şartlarda gösterdiği müthiş desteği elde edilen 3 gollü zaferde önemli rol oynadı. 12. adamından güç alan futbolcular 1-0 öndeyken yerden kalkmayan rakibine gerek mücadeleleriyle gerekse golleriyle acı bir ders verdi.

Onca eksik yetmezmiş gibi orta alanın iki dinamosu Şamil ile Faty’nin de sakatlanarak çıkması, İsmail’in kırmızı kart görmesi, hakem Alper Ulusoy’un yanlı kararlarıyla herkesi çileden çıkarması bile galibiyeti engelleyemedi.

Dün akşamki maça istekli başlayan Bursaspor, kendi yarı alanına kapanıp hızlı oyuncularıyla çıkmayı hedefleyen rakibinin ilk pozisyonda golü bulması tüm planları alt üst etti. Akıllara Başakşehir maçı gelmişken Batalla sahneye çıktı. Hani derler ya kul sıkışmadan hızır gelmezmiş diye.. Batalla aynen öyle yaptı. Devre bitmeden dev yürekli adam yine kafayla fileleri havalandırıp soyunma odasına takımını daha moralli götürdü. Tabiki tribünleri de mest etti. Batalla’nın golü olmasa Kayseri ikinci yarıda yata yata maçı bitirebilirdi.

İkinci devrede tam bir hakem faciası yaşadık. 53’te Levent Güden’i ikinci sarıdan atamayan Alper Ulusoy, 70’te Batalla’ya tekmeyi basan Umut Sözen’i de oyunda tutmayı başardı!

Alper Ulusoy’un oyunda tuttuğu Levent’in 83’te yaptığı büyük hatayı affetmeyen maçın yıldızı Batalla, Jorquera’ya attırdığı golle geceye damga vurdu.

Kana Bıyık’ın son adamken Kubilay’a yaptığı kırmızı kartlı faulü de göremeyen Ulusoy’u vicdanıyla başbaşa bırakalım.

Sakat sakat oynayan Kubilay’ın Sercan’a son golün pasını vermesi de geceye güzellik katttı.

Maç sonunda taraftarla bütünleşen futbolcuların, “Güzeller içinde bir seni seçtim, kalbimi sana ben sana verdim” tezahüratını birlikte yapmasını güzel günlerin habercisi olarak yorumlayalım.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X