Erdal Akçay
Erdal Akçay

Güler misin ağlar mısın?

Spor Toto 1.Lig’in en pahalı kadrosunu kuruyorsun.

1,5 yıldır kapalı olan tahtayı açmak ve 15 transfer için neredeyse 100 milyon lira harcıyorsun.

Süper Lig hedefiyle başladığın sezonun ilk devresini beklentilerin aksine 18 maçta 19 puanla 17. sırada, yani düşme hattında tamamlıyorsun.

Güler misin ağlar mısın?

Mustafa Er ile başlayan, Fatih Tekke ve Özcan Bizati ile devam eden ilk devrenin son maçına bu sezonki 4. teknik direktör Tamer Tuna ile çıkıyorsun. Üç maçta görev yapan U19 takım antrenörü Ali Aköz’ü de unutmayalım.

Bu kadar oyuncu sirkülasyonunun olduğu, bol teknik adamın değiştiği Bursaspor yine de düşme hattında olmayı hak etmiyor.

Dün İzmir’de Menemenspor karşısında Bursaspor kendisine altın tepside sunulan 3 puanı elinin tersiyle itip bir puana razı oldu.

Perşembe günü bir yılı opsiyonlu olmak üzere 2,5 yıllık sözleşme imzalayan Teknik Direktör Tamer Tuna’nın elinde sihirli değnek olmadığını biliyoruz. Ancak deplasmanda bu kadar pozisyona giren bir takımın yeni hocalarına galibiyetle “hoş geldin” hediyesi vermesi gerekirdi.

Hiç olmazsa anjiyo olmasına rağmen takımı Mememen’de yalnız bırakmayan Başkan Hayrettin Gülgüler’in yüzünü güldürseydiniz.

Batuhan Kör ve Namık Alaskarov ile heba edilen en az 4 gollük fırsatın cömertçe harcanması büyük hayal kırıklığı oldu.

2003-2004 sezonunda yeşil beyazlı formayı giyen Tamer Tuna, genç ve idealist bir teknik adam. Camiayı iyi tanıyor ve beklentilerin de farkında. Onun şanssızlığı ise kadroda 8 yabancı oyuncu bulunmasıyla birlikte, devre arasının sadece 14 gün olması. Perşembe günü deplasmanda Gaziantep FK ile kupa maçı oynanacağını da düşünürsek takımdaki değişimi gerçekleştirebilmek için süre yok gibi.

Bursaspor’un öncelikle düşme potasından uzaklaşması, ardından play-off yarışına girip Süper Lig umutlarını mayıs ayına taşıyabilmesi için kadroya ciddi takviyeler gerekiyor. Bunun için de para lazım. Yönetimin tek umudu ise kadrodaki bazı isimlere gelen transfer teklifleri. Eğer oyuncu satışı istenildiği gibi yapılamaz ve takviyeler gerçekleşmezse Bursaspor için yıkım sezonu olabilir.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X