Erdal Akçay
Erdal Akçay

Güneş krize izin vermedi

Pazartesi akşamı UEFA’nın internet sitesinde yayımladığı Bursaspor’a 1 yıl Avrupa kupalarından men cezası ve 31 Aralık’a kadar yükümlülüklerini yerine getirmemesi halinde bir yıl daha ekstra ceza verileceğine dair karar yeşil beyazlı camianın üzerine kabus gibi çöktü. Hızla bataklığa sürüklenen Türkiye’deki diğer kulüpler için de adeta uyarı niteliği taşıyan bu karar sonrası şehirde havayı birden değiştirdi.

Türkiye’nin en iyi futbolunu oynadığı için övündüğümüz Bursaspor’da idari anlamda neler yaşandığını az çok biliyorduk belki ama UEFA’nın 11 sayfalık raporunda en ince ayrıntısına kadar gördük. Demek ki neymiş hiçbir şey gizli kalmıyormuş.

Siz istediğiniz kadar her şeyi toz pembe göstermeyle kalışsanız da elin oğlu böyle cezayı basıyor ve kararını da suratınıza tokat gibi vuruyor ki afallayıp kalıyorsunuz.

Her zaman şeffak olmakta fayda var.

Bursaspor’un üzerine çöreklenen bu kabustan kurtulabilmesi için dün den daha fazla birlikteliğe ihtiyaç olduğu bir gerçek.

İşte bu çalkantılı ortamda dün akşam Ziraat Türkiye Kupası maçında Samsunspor karşısında mücadele veren yeşil beyazlı takımın sahaya yansıtacağı görüntü çok önemliydi.

Parasal krizin baş gösterdiği kulüpte motivasyonu sağlamak Şenol Güneş’e düştü.

Sakat Serdar dışında Volkan, Ozan Tufan ve Aziz Eraltay’ı kulübeye çeken Şenol Hoca ideale yakın bir kadroyu sahaya sürerek yeni bir kriz yaşanmasına engel olmak istedi.

Daha ilk dakikadan itibaren Samsunspor kalesinde etkili olan Bursaspor rakibin ilk atağında kalesinde gol görmesine rağmen Filipe Josue ile bulduğu golle skoru eşitlemesini bildi.

Samsunsporlu Safa Serbest ile Bursasporlu Filipe Josue’nin ikişer gol attığı maçı daha önceden koparması beklenen yeşil beyazlılar 3 puanı 90’da Fernandao ile kurtarabildi.

Böylece C Grubu’nda galibiyetle tanışan Bursaspor 5 puanla ikinci sıraya yükselmiş oldu.

Serdar’ın yokluğunda savunmanın ortasında oynayan Civelli-Şamil ikilisinin uyumsuzluğu ve Şener’in gününde olmayışına Harun’un da ürkekliği eklenince gençlerle mücadele eden Samsunspor’u hayli iştahlandırdı.

Yapılan basit hatalar Bursaspor’a hiç yakışmadı.

Güneş, ikinci devrede Volkan ve Ozan Tufan’ı son bölümde de Aziz’i sahaya sürerek oyuna müdahale etti de galibiyet son dakikada da olsa geldi.

Samsun’nda galibiyetin dışında alınacak sonuç Bursaspor’un kupadan elenmesine de yol açabilirdi. Bu durum da Gaziantep deplasmanı öncesinde işlerin iyice kötüleşmesi anlamına gelebilirdi.

Tecrübesini konuşturup Karadeniz’den istediğini alarak dönen Şenol Hoca’ya bu zorlu süreçte Allah kolaylık versin.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X