Erdal Akçay
Erdal Akçay

Gurur meselesi!

Hafta içinde Fenerbahçe’yle oynanan Türkiye Kupası yarı final ilk maçındaki tutuk futbol ve alınan 2-1’lik yenilginin ardından Kasımpaşa ile İstanbul’da karşılaşan Bursaspor 5-3’lük yenilgiyle sevenlerini bir kez daha üzdü.

Başakşehir ve Trabzon ile giriştiği UEFA Avrupa Ligi yarışında ağır bir darbe alan yeşil beyazlılar öylesine kötü goller yedi ki kelimelerle tarif etmek bile güç…

Sezon başından beri dar kadroyla iki kulvarda birden ilerlemeye çalışan Bursaspor 3 gol atmasına rağmen sezonun en kötü savunmasını yaptı.

İki takımın da savunmasının tel tel döküldüğü mücadelede orta alan jet hızıyla geçilirken, Kasımpaşa usta ayaklarıyla Timsah’tan daha fazlasını atıp Bursa’daki 5-1’lik yenilginin de rövanşını almasını bildi.

Aslında maçın özetini karşılaşma sonunda Teknik Direktör Önder Özen yaptı. Hafta içerisinde futbolcularına Kasımpaşa’nın ligde ilk kez Bursaspor’dan 5 gol yediğini ve ardından bir kaç maçta daha böyle skorlarla karşılaştığını belirterek, “Oyuncularımın bunu gurur meselesi yapmasını istedim. Çok güzel reaksiyon gösterdik. Bursaspor gibi bir takıma karşı 5 gollü galibiyet almak bizim için çok değerli” dedi.

Paşalı oyuncuların hırsları gözlerinden okunurken, yeşil beyazlı kramponların vurdumduymazlığı böylesine ağır bir yenilgiyi getirdi.

Maçta 3 gol pası veren, bir şutunu Harun’un çıkardığı bir aşırtma topu da dışarı giden Tunay Torun adeta canımıza ot tıkadı.

Savunma bloğunun tamanı tel tel dökülürken, Ozan Tufan’daki düşüşün tavan yapması, Josue’nin umursamazlığı, Harun’un acemi birliğine yeni teslim olmuş asker gibi ne yapacağını bilememesi kalenin düşmesinin başlıca sebebi oldu.

Eğer deplasmanda 3 gol atıyorsunuz o maçı kazanan taraf siz olmanız gerekir.

Dünkü yenilgi ne Teknik Direktör Şenol Güneş’e ne de futbolculara yakışmadı.

Son 6 deplasmanda Bursaspor’un 3 puanı bir arada göremediğini de düşünürsek, ligi ilk 5 takım arasında tamamlamak için kalan 5 hafta için artık kredi kalmadığını görüp Güneş ve talebelerinin bir hikaye yazmasını beklemekten başka çare kalmadı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X