Erdal Akçay
Erdal Akçay

Güzel bitirelim!

Bursaspor camiası olarak her ne kadar ligde arzuladığımız noktada olmasak da keyif veren bir sezonun sonuna geldik.

Yeşil beyazlı takım renkdaşı Torku Konyaspor ile bu akşam Avrupa kupalarına katılım hakkı için ilk 5’e girme yolunda hayati önem taşıyan bir maça çıkacak.

Bu akşam Atatürk Stadı’nda Şenol Güneş ve talebelerini izlerken, diğer taraftan M.Sivas-Trabzon ve Mersin-Başakşehir maçlarından gelecek sonuçlara odaklanacağız.

Her nekadar an itibariyle 5. sırada yer alsak da ikili averajla Trabzonspor’a geçildiğimiz için T.Konya’yı yenip rakiplerden en az birinin puan kaybetmesini bekleyeceğiz.

Kötü senaryo; üç takım da kazanırsa ne yazık ki Bursaspor ligi 6. sırada kapatacak. Bu durum da da Avrupa cezasının kalkması için tek çare kupa şampiyonu olmak olacak.

İyi senaryo; Bursaspor kazanır, Başakşehir ve Trabzon puan kaybederse bu kez Timsahlar ligi 4. sırada bitirme fırsatı bulacak. Tabi ki 4.’üncüye verilen 6 milyon liralık başarı ve 1 milyon liralık galibiyet primini Bursaspor kasasına koyacak. Kupa maçına da süper moralli çıkacak.

Ne diyelim iyi düşünelim, iyi olsun…

Günlerdir çarşamba günkü kupa finalini ve Bursaspor’a tahsis edilen 11 bin dolayındaki maç biletini konuşuyoruz.

Maç Bursa’da oynandığı için sayı elbette az ama bugünkü şartlarda yapacak bir şey yok. Timsah Arena’nın finale yetişmemesiyle tarihi bir fırsatı kaçırdık. Eğer TFF ve Galatasaray ikna edilebilirse 8 Ağustos’taki Süper Kupa maçını 45 bin kişilik yeni stadyumda oynamak da süper olur düşüncesindeyim.

 

Fernandao ne kadar?

Bursaspor ile 1,5 yıllık kiralık sözleşmesi kupa maçıyla birlikte sona erecek olan Jose Fernandao’nun bonservis bedeli kafa karıştırıyor. Brezilyalı oyuncu yeşil beyazlı renklere bağlandığında 4 milyon dolar ödenmesi durumunda bonservisinin Bursaspor’a geçeceği açıklanmıştı.

Ne var ki sosyal medyada yapılan haber ve yorumların ardından bir anda dolar gitti, Euro geldi. Bu yetmez miş gibi de rakam 5 milyon Euro’ya çıktı. Bonservisinin yüzde 80’i menajerinde yüzde 20’si Brezilya’daki kulübünde denilen Fernandao’nun kafa karıştıran maliyeti biran önce açıklığa kavuşturulsa iyi olacak.

 

CAS ne yapmaya çalışıyor?

Bursaspor Avrupa kupalarından aldığı bir yıllık men cezası nedeniyle Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’ne itiraz etmişti. Karar bildirimi için verilen süre 2 hafta geçmesine rağmen hala açıklanmaması can sıkıyor. Mersin İdmanyurdu’nun da aldığı iki dönem transfer yasağına yaptığı itirazla ilgili kararı açıklayacağı tarihi önce 17 Nisan, sonra 1 Mayıs, ardından 29 Mayıs, son olarak 12 Haziran’a erteleyen CAS’ın ne yapmak istediğini kimse anlamış değil. İnşallah UEFA’dan aldığımız bu son ceza olur da bir daha böyle sorunlar yaşamayız.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X