Erdal Akçay
Erdal Akçay

Güzel günler göreceğiz!

Geçen sezondan çok farklı bir Bursaspor var artık…

Dün akşam Akhisarspor karşısında bir kez daha gördük.

Her ne kadar transferde beklenen son hamleler yapılmamış ve eksik bölgeler bırakılmış olsa da Paul Le Guen ve talebeleri çok çalışıp ekstra işler yaparak üstesinden geleceklerdir.

İsminin sonundaki Belediye’yi kaldırıp önüne sponsor alan Akhisarspor olarak sahaya çıkan Ege temsilcisi Okan Buruk ile kabuk değiştiriyor.

İlk 3 haftada 7 puan toplamalarının tesadüf olmadığını Bursaspor karşısındaki oyun anlayışıyla gösterdiler.

Daha önce topu rakibe verip kontra ataklarla sonuca gitmesini bilen Akhisar bu kez topla daha çok oynayan rakibin üzerine giden, pozisyon üreten takım hüviyetine bürünmüş.

Maçın ilkyarısında bunu yapmaya çalıştılar ve Olcan ile önemli bir fırsatta buldular. Allah’tan kalece Harun gole izin vermedi.

Sağda Dzon Delarge, solda Jires Kembo ile kanatlanmaya çalışan Bursaspor dakikalar ilerledikçe taraftarın beklediği pozisyonları üretince Akhisar’ın gardı da düştü. Stancu, Aziz ve Batalla önemli fırsatları değerlendirse tabela daha ilk devrede değişirdi.

Kazanma arzusunu her geçen dakika sahaya yansıtan yeşil beyazlı takım Akhisar’ın kilidini 51’de Titi’nin takipçiliğinde Pablo Batalla’nın kafa vuruyuşla açtığında tribünde coşku da tavan yapıyordu.

Her ne kadar kilolu gözükse de topla oyunu hayli etkili olan Kembo önce Delarge’a ardından da Stancu’ya yaptığı asistlerle bu takıma çok faydasının olacağını göstermiş oldu.

Yeni transfer Yusuf Erdoğan’ın da son 22 dakikada Delarge’ın yerine forma giydiği maçtan 3 gollü bir galibiyetle ayrılan yeşil beyazlılar evindeki ikinci maçı da kazanarak Timsah yuvasından kimsenin kolay kolay çıkamayacağını gösteriş oldu.

Darısı 2’de sıfır çektiğimiz deplasman maçlarına diyelim.

Paul Le Guen ve futbolcuları taraftarın özlediği takım olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Yusuf Erdoğan’ın sosyal medyadan paylaştığı “Sen ben yok Bursaspor var” sloganı tüm Bursasporuların bu sezonki rehbleri olmalı.

Camia olarak eğer bunu başarabilirsek geçtiğimiz sezondan tam anlamıyla ders almış sayılırız.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X