Erdal Akçay
Erdal Akçay

Güzel günler göreceğiz güneşli günler!

A Milli Futbol Takımımız ilk üç maçta sadece 1 puan çıkardığı 2016 Avrupa Şampiyonası elemelerinde play-off dahi oynamadan “en iyi üçüncüler” kontenjanından adını Fransa’daki finallere yazdırarak bir mucizeyi gerçekleştirdi. Millilerimizle ne kadar övünsek azdır.

Ay yıldızlı ekibimizin bu başarısı dünya çapında ses getirirken, Milli Takımımızın 2008’den sonra ilk kez bir turnuvada mücadele edecek olması hayli önemli.

Şampiyonaya kötü başladığımızda bir çok kesim, “2016 bitti, 2018’e bakalım” yorumları yapıp, Fatih Terim’i kadro seçimi konusunda yerden yere vuruyordu.

Önce kadroda revizyona giden Terim, son bölümde yenilmez bir Milli Takım ortaya çıkardı. İspanya ve Kazakistan’ın da yardımıyla alınan Fransa bileti terör saldırıları nedeniyle kara günler geçiren ülkemizin yüzünü bir nebze de olsa güldürdü.

Her ne kadar Ozan, Volkan, Şener Fenerbahçe’ye gitmiş olsa da milli takımın iskelet kadrosunun Bursaspor patentli oyunculardan oluşması da güzel.

Timsah’ın kaptanı Serdar Aziz performansıyla parmak ısırtırken, Fransa’yı en fazla hak edenlerden biri oldu. Emre Taşdemir ve Mert Günok da finallerde görev bekleyecek. Dileğimiz bu sayının daha da artması…

Bursaspor da beklentilerden uzak başladığı yeni sezonda özellikle son iki haftada aldığı Eskişehir ve Ç.Rize galibiyetleriyle taraftarın tribünde dillendirdiği, “Çocuklar inanın inanın çocuklar, güzel günler göreceğiz, güneşli günler” tezahüratını gerçeği dönüştürmek üzere.

Önceleri kadro tercihi konusunda eleştirilen Ertuğrul Sağlam‘ın da futbolcuların birbirini tanıyıp, istenilen form düzeye yaklaşmalarıyla birlikte eli iyice kuvvetlendi.

Geçen sezon kim sakatlansa yerine Şamil’i oynarken görüyorduk. Şimdi Dany, sakat Sivok görevde. Advincula milli takımdan yorgun dönse de Erdem hazır kıta.

Bir onbir sahada, bir onbir kulübe ve tribünde…

Tıpkı milli takım gibi ilk haftalar ligin dibinde gezinen Bursaspor bugün Antalyaspor’u yendiğinde maç fazlasıyla en azından saat 19.00’a kadar 4. sıraya çıkacak. Bu takımın bundan sonra bileği kolay kolay bükülmez.

Hep diyoruz ya ‘başta Bursaspor yok‘ diye.

Bu takıma ve hocasına güvenip sahip çıkmak çok önemli.

Ligde ve kupada hedefe yürümek, yeni sezonda Timsah Arena’da Avrupa maçına tanıklık etmek için bugünden destek vermek gerekmez mi?

Gollerle süslü güzel bir galibiyet dileğiyle…

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X