Erdal Akçay
Erdal Akçay

Hadi gelin lige bakalım

Bursasporlu futbolcuları ve teknik ekibi Ziraat Türkiye Kupası’nda bu sezon 4 maçta gösterdikleri performanstan dolayı tebrik edelim öncelikle.

Transfer tahtan kapalı, sezon başında 13 oyuncun gitmiş, Vakıfköy Futbol Akademisi’nden çıkmış 22 oyuncu ve 4-5 tecrübeli isimle varoluş mücadelesi veriyorsun.

Yeni teknik ekibinle sadece 12 günlük çalışmayla lige başlıyor, kısa bocalamanın ardından gaza basıp özellikle son 5 haftada 4 galibiyet ve 1 beraberlikle 13 puan hanene yazdırıp ilk devreyi 27 puanla tamamlıyorsun.

Bu yetmezmiş gibi neredeyse ilk profesyonel maçlarını oynayan futbolcularınla Ziraat Türkiye Kupası’nda 3 tur geçiyorsun. Öyle bir Göztepe maçı oynuyorsun ki dillerden düşmüyorsun.

Gönlümüz elbet Bursaspor’un iki kulvarda birden camiaya büyük sevinçler yaşatmasından yana. Ancak ortada bir de gerçek var.

Bursaspor, İsmail Çokçalış’ın dahi yokluğunu hissederken, Ersun Yanal’ın Antalyaspor’u 6-0 kaybettiği Hatayspor maçının ardından gerekli dersleri almış. İstanbul’da Galatasaray ile golsüz berabere kalmış, F.Karagümrük’ü 3-1, İzmir’de Göztepe’ye 1-0 yenmiş. Yani futbolun savunma yönüne ağırlık vermiş. Dün de öyle oldu daha maçın başında Onur’un yaptığı penaltıyla öne geçen konuk ekip oyunu kendi yarı alanında kabul ederek Bursaspor’a gol şansı vermediği gibi bireysel hatalarla da 3 dakika içinde 2 gol daha bulup Timsah’ı kupa rüyasından uyandırdı.

Bir zamanlar kalbindeki sorun nedeniyle Bursaspor’un imza attırmaktan vazgeçip Vakıfköy’den geri gönderdiği 35’lik Hakan Özmert’in takımını sırtladığı maçta Bursasporluların çok şeyler beklediği Özer Hurmacı’nın erkenden sakatlanarak bir müsabakayı daha tamamlayamaması tüm dengeleri alt üst etti.

Ali Akman, Batuhan Kör, Aykut Akgün, Burak Kapacak ile golle burun buruna gelen takımın bu kez fileleri sarsamayıp 20 maçlık gol atma serisini sonlandırmasına üzüldüğümü belirtmek isterim.

Kendi altyapısından yeni yıldız adayları çıkaran Bursaspor’un kupadan elenmesine çok takılıp kalmamak lazım. Eleştiri elbet olacak ama art niyetlilerin derdinin Bursaspor olmadığını da bu camiada bilmeyen yoktur.

Önemli olan bugün başlayacak Antalya kampında özellikle bu karşılaşmadaki eksik yönler üzerine çalışmalar yapılması ve Adana Demirspor deplasman maçıyla başlayacak ikinci yarıya hazır olabilmek.

46 milyon liralık borç nedeniyle transfer tahtasının açılma ihtimalinin çok düşük olduğunu da düşünürsek Mustafa Er ve öğrencilerine camianın daha fazla destek vermesi şart.

Şapkadan tavşan çıkarmak için önümüzde başka bir seçenek görünmüyor…

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X