Erdal Akçay
Erdal Akçay

Harun’a teşekkür edin!

Bursaspor son haftalarda büyük bir düşüş yaşıyor.

Şiir gibi top oynayan takım yerini doğru düzgün iki pas yapamayan, tempo yükseltemeyen, şut atamayan bir hüviyete büründü.

Bunun bir çok nedeni var elbette…

Yoğun maç trafiği, kısıtlı kadro ile iki kulvarda birden hedefe yürüme…

Özellikle iç sahada alınan tribün kapatma cezaları nedeniyle taraftardan yoksun oynama…

Sakatlıklar…

Tabiki sık sık yaşanan sarı ve kırmızı kart cezaları…

Geçen hafta cezalı duruma düşen Şener ile Fernandao’nun yokluğunu bir de tribünlerdeki sessizliği dünkü maçta iliklerimize kadar hissettik.

Gol makinesinin yokluğunda ne rakip defansı rahatsız eden, ne de ileride top tutan vardı.

Maçtan önce bir puana razı olan Çaykur Rizespor farklı kazanamamasında müthiş bir 90 dakika çıkan ve 4 kritik kurtarış yapan Harun Tekin‘in rolü büyüktü. Tabi ki bir de beraberlik golünde boş kaleye gönderdiği topu penaltı atışında dışarı atan Kweuke’nin…

Bursaspor’un bu halinden bile korkup beşli savunma yapan, 10 kişi kalmış takıma karşı yarı alanına kapanan Rize bulunduğu konumu hak ettiğini gösterdi bize.

Beşiktaş maçında mumla aradığımız Volkan Şen çalım atma ve pas vermeme hastalığına tutulmasa Rize bir puanı rüyasında görürdü ya, neyse….

Ayrıca Volkan’ın oyundan alınmasına kızıp, pazubandını yere atması ardından da soyunma odasının yolunu tutması da hiç yakışık almadı.

Bursasporlu futbolcular bence dünkü beraberlik için Harun Tekin’e teşekkür etmeli. Tabi ki gelecek haftaki Mersin maçına kadar da özeleştirilerini yapıp tekrar çıkışa geçmek için kenetlenmeliler.

MHK’nin müthiş ataması (!) Mustafa İlker Coşkun‘a değinmeden geçmeyelim. Coşkun ve 5 yardımcısı tek kelimeyle rezaletti. Volkan’a ceza sahası içinde yapılan faulde penaltıyı vermiyorsun, Serdar’ın pozisyonunu önce devam ettirip yardımcının uyarısıyla beyaz noktayı gösterip kırmızı kart çıkarıyorsun. Çalınan düdükler ve kaldırılan bayraklar da evlere şenlikti.

Kendi sahasında yedek kulübesine 4. hakem tarafından bu kadar müdahale yapılan başka takım yoktur. Oysaki Hikmet Karaman her seferinde neredeyse sahaya girecekti ama bir kez dahi uyarılmadı.

Bursaspor ne hakemlerin, ne TFF’nin ne de onun kurullarının oyuncağı olamaz, olmamalı…

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X