Erdal Akçay
Erdal Akçay

Hava sahasını kapatamadık

Geçen hafta İzmir’de Altınordu deplasmanında alınan 2-0’lık galibiyetin verdiği moralle Giresunspor karşısına çıkan Bursaspor dün hava toplarına çare bulamayınca yenilgi de kaçınılmaz oldu.

Teknik patron Mustafa Er, tek değişiklik yaparak Onur’u sol beke monte edip, Emirhan’ı da ortaya kaydırırken, ilk dakikadan itibaren önde basmaya çalışan yeşil beyazlılar 15. dakikada Özer’in pasında Burak Kapacak, kaptırdığı topu Diarra’dan söküp fileleri sarsarak kariyerinin ilk resmi golünü atmasıyla 1-0’lık üstünlüğü yakaladı. Takımın asist kralı olan Burak’ın gol şanssızlığını kırması onun adına sevindirici, umarım bundan sonra prangalarından kurtulup Bursaspor’a daha fazla katkı verir.

Geçen haftaya kurtarışlarıyla damga vuran kaleci Mehmet Ataberk Dadakdeniz, yine önemli kurtarışlara imza attı. 8’de Hayrullah’ın, 29’da Sadi’nin, ardından Eren’in şutlarını çıkaran Ataberk’e herkes “Aman nazar değmesin” derken, 43. dakikada yenen beraberlik golü büyük şanssızlıktı. Köşe atışında gelen topu tecrübeli isim Sadi, Ataberk’in önde olduğunu görüp kafayla kaleye vurunca, genç file bekçisi meşin yuvarlağı ağlardan çıkarmak zorunda kaldı.

Sahanın hayalet ismi Onur soyunma odasında kalırken, Vefa’nın oyuna girmesiyle Emirhan yine sol beke geçti. 16 isimle transfer şampiyonu Giresunspor, tecrübeli oyuncularıyla oyuna ağırlığını koyunca Bursaspor bu maçta üçüncü bölgede etkili olamadı.

Timsah’ı iyi etüt eden Giresunspor teknik ekibi duran toplardan Bursaspor hava sahasını dağıttı. Öyle ki her serbest atış ve köşe atışında konuk ekip tehlike yarattı. Zaten yenen iki golün de kornerden gelen toplar olduğunu gördük. Bursaspor’un stoper ikilisi Cüneyt ve Aykut havadan geçit verirken, ilk golde Onur’un vurdurması, ikincisinde Burak Altıparmak’ın ters vuruşla topu kornere göndermesi, Aykut’un Eren’e refakatçılık yapması dikkat çekiciydi.

Her şeye rağmen Burak Kapacak ve Ramazan Keskin ile beraberlik sağlanabilirdi ancak olmadı.

Bursaspor’un mevcut kadrosuyla yoluna devam edeceğini düşünürsek bu takımın hayli zamana ihtiyacı var.

Özellikle önümüzdeki haftaki Tuzlaspor deplasman maçının ardından verilecek milli aranın hem moral ve motivasyon açısından hem de oyuncuların birbirlerine adaptasyonunu sağlama adına ilaç gibi gelmesi en büyük dileğimiz.

-3 puan cezasının uygulanmaması için 30 Eylül’e, transfer sezonunun kapanması için de 5 Ekim’e sayılı günler kaldı.

Bakalım yönetim hangi hamleleri yapacak?

Bunu da hep birlikte bekleyip göreceğiz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X