Erdal Akçay
Erdal Akçay

Haydi gidin dinlenin!

Bursaspor ilk 9 haftalık bölümdeki en silik futbolunu oynadı dün akşam Başkent’te. Eski Osmanlıspor, yeni Ankaraspor karşısında hele hele ikinci devreyi köşe atışında Furkan Emre’nin kafası dışında tek bir pozisyon üretemeden tamamladı takım.

4-2 kazanılan Boluspor karşılaşması sezonun en çok pozisyonunun üretildiği maç olarak kayıtlara geçmişti. Yeşil beyazlı gençlerin kazanma arzusu, coşkulu oyunu sadece Bursalıları değil, tüm futbolseverlerin beğenisini ve övgüsünü kazanmıştı.

Hafta içi Karşıyaka ile oynanan kupa maçında yedekler ve altyapıdan takviye edilen isimlerin mücadelesiyle gelen tur takıma özgüven kazandırır diye düşünmüştük.

Ancak Özer Hurmacı’nın ardından kupa maçında sakatlık geçiren Emirhan Aydoğan’ın da Ankara’ya götürülmemesi, Burak Kapacak’ın sakatlığının nüksetmesi yetmezmiş gibi Aykut Akgün ile Recep Aydın’ın saçma sapan hareketleri güle oynaya kazanılabilecek bir maçın güç bela berabere tamamlanmasında etkili oldu.

Maçtaki ilk pozisyonda henüz 8. dakikada Burak Kapacak’ın köşe atışında Batuhan Kör’ün golüyle öne geçen Bursaspor’un artık bu kadar kolay goller yememesi lazım. Maceraperest Aykut’un o topu ileri atmak yerine taca göndermesi, yetmezmiş gibi Beykan’a kafa vuruşu yaptırıp beraberlik golüne neden olması kabul edilebilir bir durum değil. Stoperde pimi çekilmiş el bombası gibi duran Aykut’un kendine gelmesi için, Ertuğrul’un oyuna girmesinin ardından kendi bölgesi olan ön liberoya geçmesi de yeterli olmadı. Amatörce hataların ardı arkası gelmedi.

Ya Recep Aydın’a ne demeli? Bir insan bu kadar mı kararsız olur? Etrafındaki gençler kadar cesaretin yok mu? Sayenizde Beykan Şimşek yıldızlaştı dün akşam.

Orta saha ile forvet arasındaki hatlar kopunca Ankaraspor az daha sezonun ikinci galibiyetini alacaktı. Allah’tan 85. dakikada Furkan Emre çizgi üzerinden topu uzaklaştırdı. Yoksa milli takım arasına puansız girmenin moral bozukluğu bir kat daha artacaktı.

Umarım milli ara takımın hem fiziksel hem de zihinsel anlamda dinlenerek hatalarından arınmasına vesile olur.

Çünkü dün akşamki Bursaspor bizim bu sezon izlediğimiz takım değildi.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X