Erdal Akçay
Erdal Akçay

Hedef için fazlası gerek

Köşe Yazısını Dinle

Bursaspor’un Vakıfköy Futbol Akademisi’nden yetişen 15 futbolcu dün Eskişehirspor deplasmanında forma giydi. İlk 11’in Onur Atasayar hariç 10’un altyapıdan olması ayrı bir gurur kaynağı oldu.

16 yaşındaki Hamza Baran Arıkan’ın ilk kez görev aldığı maçta 16’lık kaleci Talha da son 7 dakikada forma giyerek bir ilki yaşadı. Tuğbey Akgün’ün kupanın ardından ligde de iki kez gol sevinci yaşaması, Eren Güler’in gollere devam etmesi, Berat Altındiş’in skora katkısı, saç baş yoldursa da Çağatay Yılmaz’ın kapanış golünü atması, Hasan Basri Ünal’ın yeniden şans bulması, Vefa Temel’in 217 gün sonra sahalara dönmesi günün güzellikleri arasında yer aldı.

Her ne kadar 10 dakikalık bölümde inanılmaz hatalar yaparak kalesinde gol ve tehlikeli pozisyonlar görseler de devre arasında gerekli uyarıların ardından Eskişehir’in üzerine karabulut gibi çöken yeşil beyazlı takım sezonun en farklı galibiyetine imza atarak ligi en kötü 10. sırada bitirmeyi garantiledi.

Türk futbolunun lokomotif kulüplerinden Eskişehirspor’un düştüğü durumu görünce Bursaspor için şükretmekten başka bir şey gelmiyor elimizden. Çok uzağa gitmeye gerek yok. Bundan 11 yıl önce Süper Lig şampiyonu olmuş bir kulübün hem de TFF 1. Lig’de hedefsiz kalması yürek sızlatıyor.

Tabii ki bu durumun sorumlusu ne Teknik Direktör Mustafa Er ve ekibi, ne de giydikleri formanın hakkını veren futbolcular.

Onlar bu sezon tüm imkânsızlıklara rağmen ortaya koydukları mücadele ve onurlu duruşlarıyla alkışı fazlasıyla hak ettiler.

Bursaspor’da ne yazık ki yönetim sorunu var. 2013’ten bu yana yapılan fahiş hatalar sonucu adeta uçurumdan aşağı atılan yeşil beyazlı kulübün 22 veya 30 Mayıs’ta yapılacak olağan genel kurulu öncesinde henüz şehre heyecan verecek bir başkan adayının çıkmaması olacak iş değil. Bu kulübün kurtuluşunun vizyon sahibi bir başkan ve güçlü yönetimden geçtiğini düşünenlerdenim. Kulislerde konuşulduğu gibi 3-4 adaylı kongre Bursaspor’a fayda getirmez. 15 Mayıs öncesinde mutlaka şehri kucaklayacak bir oluşuma ihtiyaç var. Aksi takdirde ne mevcut kadro, ne de seçilecek yönetim Bursaspor’u Süper Lig hedefine taşıyamaz. Süper Lig’den 4 kulübün düşeceğini de göz önünde bulundurursak, gelecek sezon TFF 1. Lig’de maç kazanmanın bile çok daha kıymetli olacağını söyleyelim.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X