Erdal Akçay
Erdal Akçay

Herkesin hesabı başka!

A Milli Futbol Takımımız, 2016 Avrupa Şampiyonası elemelerinde ilk maçında hem de İzlanda`ya deplasmanda 3-0 mağlup olarak karizmayı çizdirdi.
U 17 Milli Takımımız, iki gün önce Avrupa Şampiyonası elemelerindeSlovenya`ya 5-0 gibi ezici bir skorla yenildi.
Galatasaray, Şampiyonlar Ligi`nde İstanbul`da Belçika ekibi Anderlecht ile uzatmada attığı golle, Beşiktaş ise Yunan takımı Asteras ile 88`de yediği golle 1-1 berabere kaldı. Trabzonspor ise Ukrayna`da Kharkiv`i 90+4`te bulduğu golle 2-1 yenerek Avrupa`da yüzümüzü güldüren tek kulüp oldu.
İşte nüfusu 77 milyona dayanmış güzel ülkemin futbolunun geldiği son nokta…
 
SADECE MÜŞTERİ Mİ?
Gelelim adı Süper olan Ligi`mize..
İlk iki hafta sonunda iki maçını kazanan takım yok… Sahada futbol desen hiç yok…
Passolig uygulaması nedeniyle taraftar tribünleri terk etmiş…
9 maçı izleyenleri toplasan bir Atatürk Olimpiyat Stadı`nı dolduramıyorsun…
14 Anadolu kulübüne 1`er milyon lira dağıtan, statlardaki kamera ve giriş sistemleri için 100 milyon lira yatırım yapan, 10 yıl içinde kulüplere 150 milyon lira ödemeyi garanti eden ilgili banka, passolig kart satışlarından biran önce yatırımını geri almak istiyor. Sürekli satış rakamları açıklanarak kulüp taraftarlarının yarış içine girmesine çabalanıyor.
Anadolu kulüpleri 15 liralık kart bedelinin 7 lirasını alırken, Bursaspor 20 liralık kart bedelinin 12 lirasını, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzon ise 25 liralık kart bedelinin 15 lirasını kasasına koyuyor. Henüz sisteme dahil olmayan ancak görüşmelerini sürdüren Fenerbahçe ise farklı hesaplar peşinde.
Passolig`le, kulüpleri zarara sokan stadyumlara bedava girişin ve holiganizmin önüne geçildiği, Türk futbolunun büyük bir dertten kurtarıldığı, tribünlerde artık olay çıkmadığı savunuluyor.
İyi güzel de tribünden kaçan taraftarın ne istediğini niye sormuyorsunuz?
Taraftar `fişleniyoruz` gerekçesini savunarak, kendisine müşteri gözüyle bakılmasını, her maç bileti için 5 lirayı bulan komisyon ödemek zorunda bırakılıp, kaz gibi yolunmak istenmesini içine sindiremiyor…
Futbol ancak taraftarla güzel diyorsak, masadaki sandalyenin birini boş bırakamazsınız… Bu nedenle ortak bir noktada uzlaşı sağlanmanın adımları biran önce atılmalı.
 
CEPLER PARA DOLSUN
Tribünler boş kalınca Erciyesspor, önce kombine bilet fiyatlarını indirdi. Baktı olmadı bu yıl kombine bilet ve passolig kartı alanlara gelecek sezonun kombine biletlerini de hediye edeceğini açıkladı.
Transfer şampiyonu Trabzonspor kombine bilet fiyatlarına neredeyse yüzde 50 indirim yaptı.
Geçen sezon küme düşen Antalyaspor tribüne seyirci çekmek amacıyla ortaöğretimdeki 2 bin öğrenciye ücretsiz Passolig kartı dağıtma kararı aldı. Bunun için de 200 bin TL`lik bütçe ayırdı.
Bursaspor, 1,5 milyon Passolig Kart satışı gerçekleştirerek yıllık 45 milyon liralık gelir hedeflediğini açıkladı.
Trabzonspor 2 milyon kart satışından 49 milyon lira, Gaziantep ise 900 bin kart satıp 22 milyon lira kasasına koymak istiyor.
Yani borç içinde yüzen kulüplerin tek dayanağı taraftarına kart satıp alacağı komisyonla açık kapatmak.
Sporda şiddetin sadece elektronik bilet sistemiyle son bulmasını beklemek hayalcilikten başka bir şey olamaz. Siz sahada adateli sağlamaz, mevcut yasaları uygulamaz ve tribüne gelen insanları korumazsanızyarın maçları izletecek taraftar da bulamazsınız.
 
GEÇMİŞ OLSUN GÜNDÜZ
Bursaspor Gençlik Geliştirme Sorumlusu Yalçın Gündüz yaklaşık bir aydır yakalandığı hastalıktan kurtulmak için ilaç tedavisi görüyor. Evinde istirahat eden Gündüz`ün görevini Vakıfköy Tesisleri sorumlusu Osman Kılıç üstlenmiş durumda. Yalçın Hoca`ya acil şifalar diliyoruz.
 
İSTİFA KABUL EDİLMEDİ
Geçen sezon yaşanan iki skandalın ardından bir daha olmaz diyorduk ama alışkanlık yaptı sanırım.
Bursaspor altyapısına cezalı oyuncu oynatma hastalığı bulaştı…
6 Temmuz`daki Bursaspor U13 Galatasaray maçında kırmızı kart gören Onur Hüseyin Gevgin, U14 Yaş Ligi`nin ilk maçında sahaya sürülmüş. TFF`nin radarına giren Bursaspor`un savunması istenince takımın çalıştırıcısı Coşkun Emiroğlu istifasını vermiş. Ancak, Emiroğlu`nun istifası kabul edilmemiş. Altyapı takımlarına yarışmacı gözüyle bakmıyoruz ama sahada kazanılan bir maçın da hükmen kaybedilmesi en çok o formayı terleten çocuklara haksızlık. Lütfen dikkat!

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X