Erdal Akçay
Erdal Akçay

Hesapta yoktu!

Özellikle Balıkesir ve Sivasspor karşısında alınan farklı galibiyetlerin ve son haftalarda ortaya konan güzel futbolun ardından yeşil beyazlı camiada ister istemez ikinci şampiyonluk bu sene neden olmasın sorusunu gündeme getirmişti.
Şampiyonluğu telaffuz etmek bile güzel bir şey… Hele hele 2010 yılında elde ettiği tertemiz şampiyonlukla Türk futbol tarihinde devrim yapan Bursaspor`un taraftarıysanız bunu tekrar yaşamak istemeniz kadar doğal bir şey olamaz.
Tabiki adı Süper olan ligimizde futbol oynamak isteyenle, oynatmamak isteyenleri iyi ayırt etmek lazım.
Mersin`in ardından dün Kayseri`de işte böyle bir maça tanık olduk.
Evet belki Bursaspor daha önceki maçlardaki görüntüsünden uzaktı ama bunda Bülent Kormaz`ın talebelerinin her fırsatta attığı tekmelerin, yaptıkları kasti faullerin ve hakem Tolga Özkalfa`nın Erciyesli oyunculara prim vermesinin de rolü büyüktü.
Sivas maçının 18 kişilik kadrosunda sadece bir değişilik yapan, bu kez Bekir`i kulübeye çekip Volkan`ı sahaya süren Şenol Güneş`in planları aslında ilk devrere tutmuş görünüyordu.
Erciyes`e isabetli bir şut dahi attırmayan yeşil beyazlı takım, Josue`nin mükemmel pasında Fernandao`nun şık golüyle 1-0 öne geçtiğinde beklentimiz farka gidilmesi yönündeydi. 44`te Bakambu`nun ön direkten topu üst filelere gönderdiği ve 48`de Volkan`ın karşı karşıya kaçırdığı pozisyonlarda çerçeve tutturulmuş olsaydı bugün beraberliği değil, Fenerbahçe`yi yenip nasıl lider oluruzu konuşuyor olurduk.
Tabiki 70. dakikada Belluschi`nin köşe atışında Civelli`nin Boye tarafından ceza sahası içinde itilerek düşürüldüğü pozisyonda Tolga Özkalfa`nın üç maymunu (görmedim, duymadım, bilmiyorum) oynamasını da atlamamak gerekir. Bursaspor`un lehine penaltı verildiğini görmek için daha kaç hafta geçmesi lazım acaba?
Milli Takıma seçilememiş olmanın verdiği moral bozukluğuyla ilk devrede agresif bir görüntü sergileyen Şener Özbayraklı ikinci 45`te hem kendine geldi, hem de öyle bindirmeler yaptı ki kaleci Gökhan iki şutunu çıkarmakta zorlandı. Şener bu perfornmansıyla A Milli Takıma gitmeyi, Harun, Serdar, Volkan ve Ozan kadar hak ediyor.
İki kanadın Volkan-Bekir ve Bakambu-Holmen değişimiyle kulübeye çekilmesiyle Güneş`in hesabı ne yazık ki tutmadı. Skoru koruma iç güdüsü 2 puanın uçup gitmesine neden oldu. 88. dakikada duran toptan yenen gol ise Bursaspor`a hiç yakışmadı.
Yine de Bursaspor`un alıştığımız o güzel futboluna ve gollerine sadece bir maçlığına mola verdiğini düşünüyorum.
Her şeye rağmen 5 deplasmandan 10 puan çıkaran bu takım desteklenmeyi sonuna kadar hak ediyor.
Kayseri`ye gidip takımı destekleyen yeşil beyazlı taraftara helal olsun…
Saha içinde yaptıkları yetmezmiş gibi maç sonunda koridorda Bursasporlu oyunculara saldıranlara da yazıklan olsun…

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X