Erdal Akçay
Erdal Akçay

Hikayeyi siz yazın!

Her maçın bir hikayesi vardır…

M.Başakşehir maçında Hüseyin Göçek‘in yeşil beyazlılara cinnet geçirtecek kararları sonucunda 3-1’den skorun 3-3’e gelmesi, Necid ve Hamza Hoca‘nın atılması yetmezmiş gibi maç sonunda Sercan‘ın da kırmızı kart gördüğünün rapor edilmesi can sıktımıştı.

PFDK tarafından bir anda Bursaspor’a 1 maç seyircisiz oynama, bir maç da iki tribüne kapatma cezası kesilince ikinci şok yaşandı.

Maça gidenler “Hırsız Hüseyin” sözü dışında ne bir küfür, ne de bir saha olayı görmüştü. TFF’nin temsilcilerinin raporlarında sahaya 3 çakmak atıldığı, bir de yardımcı hakemin başına madeni para geldiğini yazdığı ortaya çıktı.

Tahkim Kurulu‘na oldukça geniş kapsamlı bir itiraz dosyası sunan Bursaspor Kulübü, suç unsurlarının sorumluları da belirlemesine rağmen cezanın kalkmasını sağlayamadı.

Passolig ve e-bilet uygulamasıyla kişilere ceza geleceği, kulüplerin bundan böyle ferdi olaylardan dolayı ceza almayacağı sözleri önceki akşam açıklanan kararla adeta çöpe atıldı.

Bursaspor’un rakibi Fenerbahçe değil de, x bir kulüp olsaydı inanın buakşamki maç taraftarın önünde oynanırdı.

Bursaspor’un tüm haklı itirazlarını reddeden Tahkim Kurulu, keşke 3931 karakter, 4 ekran sayfası gerekçe yazma zahmetinde bulunmayıp daha en baştan belli olan kararını iki cümleyle açıklasaydı da kararı öğrenmek için 6 saat TFF’nin resmi sitesine bakan insanların sabrını sınamasaydı.

Futbol taraftarla güzel…

Elbette olay çıkaranlar bu oyunun oynandığı stadyumlardan uzaklaştırılmalı, bu konuda hem fikiriz.

Gelin görün ki Bursaspor‘un M.Başakşehir maçından dolayı aldığı ağır cezaları bu kulüp kesinlikle hak etmemiştir.

2-3 kişi yüzünden onbirlerce insanı mağdur etmeye kimin ne hakkı var?

Bursaspor kimsenin piyonu olmamıştır, bundan sonra da olmayacaktır.

Bu nedenle bu akşamki maçta başta Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu olmak üzere tüm yeşil beyazlı futbolcuların üzerinde büyük bir sorumluluk bulunuyor.

Bu takım istedikten sonra herkesi yenebilir. 2-0’dan maçı çevirip rakibin kalesine 4 gol gönderebilir. Bunun örneğine Timsah Arena’daki ilk Trabzonspor maçında gördük.

Fenerbahçe’yi ne Antalyaspor’dan aldığı 4-2’lik yenilgi küçültür, ne de Lokomotiv Moskova’yı 2-0 mağlup ettiği maç büyütür.

Yeter ki hakemler hakkaniyetle maçı yönetsin.

Tüm camia Bursasporlu futbolcuların, Fenerbahçe’yi yenip kendilerine ve taraftarına yapılan haksızlığa en güzel cevabı sahada vermelerini bekliyor.

Haydi Timsahlar maçın hikayesini siz yazın… Tüm Türkiye haftalarca konuşsun, okumaktan bıkmasın…

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X